Karácsony várostervezője szerint a kormány miatt is költözött el a fővárosból 85 ezer magyar

2021. október 19. 14:25
Budapestről tavaly több, mint 84 ezer ember költözött el, a fővárosba máshonnan beköltözőkkel együtt is 16 ezerrel csökkent a város lakossága, írja Facebookon Balogh Samu várostervező, Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnöke.

„Ez a folyamat nem magától történik, hiszen a kormány lakáspolitikája fűti az agglomerációs kiköltözést, ráadásul az elmúlt évtized autó- és betonpárti városfejlesztése sem tette vonzóbbá Budapestet. Az elővárosi vasútfejlesztés fontos, de önmagában csak szépségtapasz a kiköltözés problémájára. Még a kormány is azzal számol, hogy a vasútfejlesztés csak kiszolgálja a kiköltözők igényét, és valójában több ezer milliárd forint elköltése után is csak több ingázó autó jár majd Budapestre, mint most”, teszi hozzá Karácsony kabinetfőnöke, aki szerint „a mi feladatunk nem kiszolgálni ezt a folyamatot, hanem megállítani és megfordítani.”

A szakértő arról nem tesz említést, hogy a tömeges kiköltözésben esetleg szerepe lehetett a modern világ egyik legnagyobb válságának (a koronavírus járványnak), amely felforgatta és átalakította az életmódot illetve a világgazdaság mechanizmusait.

(Címlap: MTI/Kovács Tamás)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés