Orosz kémfőnök: Amerika megfutamodásával vége az egypólusú világrendnek, de védekezni kell a totalitárius-liberális értékekkel szemben

2021. október 20. 11:07
Az Egyesült Államok vezette katonai koalíció afganisztáni megfutamodása az egypólusú világrend végét jelenti, jelentette ki Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója október 13-án Moszkvában, a Független Államok Közössége (FÁK) felderítő szervezetei vezetőinek 17. tanácskozásán.

Nariskin szerint az Afganisztán felőli terrorfenyegetés megnövekedett ugyan, de a koalíció megfutamodása a végét jelenti az egypólusú világ történelmi szempontból rövid időszakának, amit pozitívumként értékelt.  Az orosz kémfőnök elmondta, hogy a hadsereg és a szakszolgálatok megelőző lépéseket tesznek annak érdekében, hogy elejét vegyék a terrorfenyegetésnek.  

Az SZVR igazgatója újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy a FÁK szakszolgálatai előre jelezték a tálibok hatalomra kerülését Afganisztánban, és a továbbiakban is figyelemmel kísérik tevékenységüket.

Nariskin a hivatali partnereivel folytatott tanácskozáson azt is mondta, hogy a szakszolgálatoknak

eszközként kell szolgálniuk az agresszív nyugati befolyásolási kísérletek ellen, nehogy a totalitárius-liberális értékeket ráerőltessék országaikra.

Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki videokonferencia keretében csatlakozott a FÁK-kémfőnökök tanácskozásához, azt mondta, hogy az együttműködés fő feladata az Afganisztán területéről kiinduló fenyegetések semlegesítése. Mint mondta, Moszkva tudatában van annak, milyen komoly befolyást gyakorolhatnak az afganisztáni események Közép-Ázsiára.

(MTI, címlap: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Druzsinyin)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mert amerika mellett olyan jó csicskának lennünk...

Totalitárius-liberális értékek, hallod, EU?
Hol van már az államok önrendelkezési joga, hol van a szólás- és véleménynyilvánítás szabadsága?
Csak a liberális véleménymonopólium maradhat fenn, ami tulajdonképpen újratöltött kommunizmus?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés