Környezettudatosság a köbön: már karbonkalkulátorral mérheti a saját karbonlábnyomát

2021. október 18. 18:24
A Fintech Világa Zöld Pénzügyi Percek adásában Suppan Márton és Machán-Csetvei Frigyes Bátorfi Botonddal, a Peak üzleti elemzőjével beszélgetnek a karbonkövetési megoldásokról. Napjainkban egyre több embert foglalkoztat a klímaváltozás kérdése, aminek jegyében sokan igyekeznek környezettudatosabb életét élni. Ezt a folyamatot azonban nem egyszerű megkezdeni, a mai adás témáját szolgáltató karbonkalkulátorok pedig ezt igyekszik megkönnyíteni.

A karbonkalkulátorok használatának legfőbb elemei az alábbiak:

– Becslés alkotása az emissziók mértékéről a felhasználók kártyás vásárlásai, valamint egyéb, az életmódjukkal kapcsolatban megadott adataik alapján.
– Tippek és tanácsok adása a felhasználóknak, amelyek megfogadásával redukálhatók az emissziók és környezettudatosabb életmód valósítható meg.
– Karbonsemlegesítő projektek támogatása: egy bizonyos ponton túl egyre nehezebb cselekvéssel csökkenteni a karbonlábnyomot, ekkor jelentenek hasznos lehetőséget a karbonsemlegesítő projektek, amelyek támogatásával közvetve neutralizálhatók az egyes felhasználókhoz köthető emissziók – ismertetik a Fintech Világa podcast résztvevői.

A karbonsemlegessé váláshoz hosszú, rögös út vezet, fontos azonban észben tartani, hogy minden előrelépés pozitív hatással van a környezetre, az pedig elengedhetetlen, hogy a lakosság edukációja adekvát módon menjen végbe, hiszen ezáltal jelentős fegyvert adunk az emberek kezébe, ami a klímatudatos cselekvést illeti.

 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés