Fintech szakértők: A Bitcoin nem alkalmas arra, hogy felváltsa a készpénzt

2021. október 20. 13:02
A Blockchain percek adásában Suppan Márton, a Peak alapító-vezérigazgatója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető Szabolcsi Andrással, a BlockBen technológiai igazgatójával vezetik be az elkövetkező néhány adás témáját, a Bitcoint.

A Blockchain percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát boncolja. Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, legyen az a legújabb híreken vagy a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül.

A Blockchain percek adásában Suppan Márton, a Peak alapító-vezérigazgatója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető Szabolcsi Andrással, a BlockBen technológiai igazgatójával vezetik be az elkövetkező néhány adás témáját, a Bitcoint. A Bitcoin white paper 2008-as megjelenésével eljött az első, modern blokklánc technológia. Az eddig blokkláncok időrendiségét és átláthatóságát egy proof-of-work megoldással és a Bitcoin saját logikájával kiegészítve hozta létre a rendszert Satoshi Nakamoto. A Bitcoin jellemzői mellett szó esik arról, hogy az El Salvador-i törekvések nem egészen hűek a Bitcoin decentralizált mivoltához, valamint arról is, hogy a Bitcoin tényleg forradalmi újítás, de nem igazán alkalmas arra, hogy tényleges felváltsa a készpénzt.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés