Állami támogatásnak köszönhetően tudnak sokkal több fertőtlenítőt gyártani

2021. október 18. 9:35
Bővíti fertőtlenítő hatású termékeinek gyártási kapacitását a Nógrádi Vegyipari Zrt., a Tolmácson működő cég erre 157,36 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyert el; a termékek iránti piaci igényeket a Covid-19 világjárvány növelte meg, a társaság erről közleményben tájékoztatott.

A pénzt a mikro-, kis- és középvállalkozások egészségügyi fejlesztéseit támogató európai uniós pályázaton, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) felhívás keretében nyerték el.

A közleményben kiemelték: az országosan is meghatározó Nógrád megyei vegyipari üzem a világjárvány hatására vállal nagyobb szerepet a fertőtlenítő hatású szerek gyártásában, az általuk előállított kozmetikai alkohol (KOZALK) a kézfertőtlenítők alapanyaga.

A tájékoztatás szerint a termelési folyamat kiindulásaként a Nógrádi Vegyipari Zrt. alapanyag-tartályokat szerez be, ezekhez kapcsolódnak a gyártási folyamatban résztvevő keverőtartályok.

Hatékony automata berendezésekkel a jelenlegi manuális kiszerelési kapacitást a cég nagyságrendekkel tudja megnövelni,

illetve az anyagokat jelentősebb átállási idő nélkül különböző űrméretű csomagolóanyagba lesz képes kiszerelni, tették hozzá.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló beruházás várhatóan 2021 decemberében fejeződik be.

Az átlagosan 50 embert foglalkoztató Nógrádi Vegyipari Zrt. árbevétele 2020-ban 3,711 milliárd, egy évvel korábban 2,628 milliárd forint volt. Adózás előtti eredménye 2020-ban 398,3 millió, 2019-ben 55,6 millió forint volt.

A cég hígítókat, autóápolási termékeket, nyomdai alapanyagokat gyárt, és a környezeti kibocsátás csökkentése érdekében részt vesz a használt oldószerek újrahasznosításában is.

(MTI, címlap: MTI/Mészáros János)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az nagyon fontos :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés