Gyurcsányék szégyenfoltját takarította el a kormány: utolsó helyről hoztak vissza egy fontos mutatót

2021. október 11. 19:15

Írta: Rádi Balázs
„2010 előtt mi, munkaszerető magyarok szégyenszemre a legalacsonyabb foglalkoztatottsági szinttel rendelkeztünk az Unióban. Mára messze meghaladja a magyar foglalkoztatás az EU-országok átlagát” – írta György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár hétfőn egy Facebook-posztban, rámutatva az Eurostat foglalkoztatottsági adataira.

A munkaalapú gazdaságpolitika hozta helyre, amit Gyurcsányék eltoltak

György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár hétfőn egy Facebook-posztban fedte fel, hogy 2010 előtt a szocialista kormányzás az utolsó helyre züllesztette a hazai foglalkoztatási rátát. Rámutatott viszont, hogy a munkaalapú gazdaságpolitika mára már az EU-átlag fölé tornázta fel a fontos mutatót, ezt az Eurostat foglalkoztatottsági adataival támasztotta alá.

„Azon dolgozunk, hogy minden magyarnak legyen munkája, aki tud és akar is dolgozni. Mert ha munka van, minden van. Ezt igazolják a 2010 óta elért eredményeink.

2010 előtt mi, munkaszerető magyarok szégyenszemre a legalacsonyabb foglalkoztatottsági szinttel rendelkeztünk az Unióban.

Mára messze meghaladja a magyar foglalkoztatás az EU-országok átlagát. 

11 lépés a stabil foglalkoztatottságért

Sokat tettünk ezért és továbbra is ezen dolgozunk. Álljon lentebb tizenegy intézkedés a legfontosabbak közül:

1. Ötödével csökkentettük a munkára rakódó adóterheket. 

2. Kevesebb mint felére csökkentettük a magyar kis- és közepes vállalkozások társasági adóját.

3. Átalakítottuk a szakképzést, hogy helyreállítsuk a presztízsét.

A tanárok bérét 30 százalékkal emeltük, lehetőséget biztosítunk vállalati szakembereknek a gyerekek képzésében való részvételre.

A cégeknél dolgozó és tanuló diákoknak pedig több mint 100 ezer forintos havi jövedelmet adunk.

4. Elindítottuk a Tanítsunk Magyarországért programot. Ma már közel 5000, kistelepülésen élő hetedikes és nyolcadikos általános iskolásnak van egyetemista nagytestvér mentora, aki megmutatja neki a munka- és továbbtanulási lehetőségeket. Mindenki tehetséges valamiben, de ezek a gyerekek aránytalanul kis számban tudták korábban kibontakoztatni a tehetségüket. Most eljött az ő idejük!

5. Mérhetővé tettük a felnőttképzést, hogy minden magyar dolgozó és munkát adó vállalkozás megismerhesse, milyen képzést érdemes igénybe vennie. A vállalati képzésekhez 70 milliárd forintos támogatási programot indítottunk.

6. Az előttünk álló időszakban 200 milliárd forintot szánunk az alacsonyan képzettek munkaerőpiacra segítésére, képzésükkel, bértámogatással.

7. 2022 január 1-jétől a 25 év alattiaknak eltöröljük a személyi jövedelemadóját, hogy munkára ösztönözzük őket, illetve megkönnyítsük a foglalkoztatásukat.

Egy fiatalnál átlagban évente félmillió forint maradhat az intézkedés hatására!

8. Az állástalan és az iskolapadból kimaradt 29 év alattiak foglalkoztatására további közel 200 milliárd forintot fordítunk.

9. Rugalmassá tettük a gyermeket vállaló anyák foglalkoztatását, hogy minél több munkaadó számára vonzóvá tegyük foglalkoztatásukat.

10. A szépkorúak foglalkoztatását is megkönnyítettük és adójukat csökkentettük. Ma már csak 15 százalék személyi jövedelemadó terheli foglalkoztatásukat, minden más adó és járulékfizetés alól mentesülnek.

11. Végül, de nem utolsósorban megdupláztuk az egyetemeink éves költségvetését és 2600 milliárd forintot szánunk fejlesztésükre. Ez az elmúlt 650 év legnagyobb egyetemfejlesztése.

Az a célunk, hogy a felnövekvő generációk számára biztosítsuk a jövő munkahelyeit!

A munkát folytatjuk. Csak együtt sikerülhet!” – írja György László a Facebook-posztban.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja, csak kifogytak mások pénzéből...

Már negint a lényeget látod!

Sajnos, az ország nagy része másképp tudja.
Egyébként nagy grat az eredményekért, amely az Orbán-kormány alatt nem a semmiből, de a nagy mínuszból jöhetett létre...
Pl. ma reggeli ATV-riportalany, jól öltözött 60-as férfi, teljes meggyőződéssel:
"Azért jöttem el az előválasztásra, mert ebben az országban a pénz el van lopva."

A közmunkás NEM munkanélküli. A külföldön dolgozó magyar SEM. Megértették a kormány üzenetét, a feltétel nélküli segélyezésre építeni a megélhetést ROSSZ döntés.

Jó szakmával kinn többet lehet keresni. Szabad a választás, ennyi az uniós tagság előnye. Tagok vagyunk.

Felmérhetetlen a jelentősége, h. megpróbálják újjáéleszteni a szakképzést. Nem jó, ha túl sok a szociológus.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés