Folytatódik az ausztrál rémálom: már a tanárok sincsenek biztonságban

2021. október 1. 17:19
Írta: Fekete Kíra
Már az oltás ellen békésen tüntető tanárokat is bilincsbe vernek az ausztrál hatóságok.

Bár Ausztrália még mindig liberális demokráciának nevezi magát, a koronavírus nagyobb elterjedésének megelőzése érdekében már-már diktatúrára hajazó szigorú korlátozásokat vezetett be a kormány – olvasható a Makronóm korábbi cikkében.

Azóta is zajlanak az események Ausztráliában, sokan elfogadják a radikális korlátozásokat, mások viszont ellenzik ezeket, sőt, akár hangot is adnak véleményüknek – nem volt ez másképp az ausztrál tanárokkal sem. 

Pénteken a Maribyrnong Parkban és a Knox bevásárlóközpontban alig százan tüntettek az oltási kötelezettség ellen. A pénteki demonstráció délután öt óráig tartott, a rendőrök késő délután vetettek véget a tüntetésnek. 

A rendőrség két résztvevőt – köztük egy tanárt is – letartóztatott,

 az erről készült videót Avi Yemini, a Rebel News riportere tette közzé a Twitteren: 

James Merlino miniszterelnök-helyettes és oktatási miniszter a múlt héten jelentette be, hogy – mielőtt az iskolák újra kinyitnak – november végéig minden iskolai dolgozónak kötelező felvenni az oltást – tette közzé a napokban a News.com.au.

Annak ellenére, hogy az oktatási minisztérium felmérése szerint a 37 ezer iskolai dolgozónak már 98 százaléka vett fel legalább egy oltást, nagy felháborodást keltett a szigorítás a tanárok körében. A tiltakozók levelet is küldtek a minisztériumnak, mondván hátrányos helyzetbe kerülnek azok a tanárok, akik nem szeretnék beoltatni magukat. 

Az iskolai dolgozók arra is panaszkodtak, hogy a tervezett intézkedés jogellenes, az államnak választási lehetőséget kellene biztosítania az oltással kapcsolatban.

Fotó: NCA NewsWire / Ian Currie


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés