Kína technológiai áttörést tervez a közlekedési szektorban 2035-ig

2021. szeptember 26. 9:17
A kínai Közlekedési Minisztérium és a Tudományos és Technológiai Minisztérium 2035-re jelentős fejlesztéseket tervez a közlekedési ágazatban. A közlemény a közlekedési ágazatban az alapvető technológiák önellenőrzésére és egy olyan technológiai innovációs rendszer kialakítására szólít fel, amely 2035-re egy erős közlekedési hálózat kiépítéséhez szükséges.

Közlekedési hálózat az élvonalban

A Sun Wenjian, a Közlekedési Minisztérium szóvivője az online sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tervek között szerepel az olyan új közlekedési eszközökkel kapcsolatos kutatás-fejlesztés, mint a nagysebességű vasútvonalak és a kereskedelmi járatok, valamint a víz alatti, úszó alagutak technológiai megvalósításának lehetőségei.

Az együttműködés célja, hogy egy olyan erős közlekedési hálózatot építsenek ki, amely a minőség, az intelligencia és a zöld közlekedési infrastruktúra tekintetében a világ élvonalába kerülhet.

„A tervezet hangsúlyozza azt a koncepciót, hogy az ország közlekedési ágazatának biztonságos működése ugyanolyan fontos, mint a mezőgazdaság és a gabona biztonsága, mivel a romló geopolitikai helyzet monumentális kockázatoknak teheti ki a nemzetgazdaság infrastruktúráját”

– mondta Wang Yanan, a pekingi székhelyű Aerospace Knowledge magazin főszerkesztője a Global Timesnak.

Világelső vasúti technológiák 

Kína már a tavalyi évben is jelentős fejlesztéseket ért el a közlekedési ágazatban; a vasútépítési kapacitása világszínvonalúvá vált, a nagysebességű- és a teherszállító vasút technológiái világelsőnek számítanak.  

A mostani tervek szerint az átfogó nemzeti közlekedési hálózat 2035-re eléri a 700 ezer kilométert, amelyből mintegy 200 ezer kilométer vasút lesz és első lépésként a 400 km/órás sebességgel közlekedő vasutak kutatás-fejlesztésével kezdik el projektek megvalósítását.

(fotó: cnsphoto)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kommunisták bizony az emberiség legalja.

Nyaljátok csak a kínai komcsik talpát, elmebetegek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés