Fintech ködoszlató: így működik a blokklánc!

2021. szeptember 24. 9:28

Írta: Rádi Balázs
A Blockchain percek adásában Suppan Márton, a Peak alapító-vezérigazgatója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető Qayum Dániellel, a Peak üzleti elemzőjével mutatják be a blokklánc technológiát.

„A Blockchain percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát boncolja. Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, legyen az a legújabb híreken vagy a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül” mutatják be a Fintech Világa blogon a blockchain percek podcastot.

A Blockchain percek adásában Suppan Márton, a Peak alapító-vezérigazgatója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető Qayum Dániellel, a Peak üzleti elemzőjével mutatják be a blokklánc technológiát. A blokklánc technológia egy adathalmazokat, más néven blokkokat időrendi sorrendben, titkosított lánccá összekapcsoló, nyilvános adatbázis – innen ered a neve is. Az adás bevezet egy nagy mértékben leegyszerűsített példát a Bitcoin rendszerére egy napló formájában. A napló szimbolizálja a blokkláncot, aminek minden lapja egy titkosított adatokat tartalmazó blokk. Ennek a naplónak a folyamatos kitöltése szimbolizálja a működő blokkláncot, amin keresztül előnyei is láthatók – többek közt a bizalom, a visszakövethetőség, a titkosítás és a hatékonyság.

 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És a láncszavazásról egy dokumentumfilmet mikor láthatunk?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés