Magyarország a világon elsők közt biztosított célzott oltási programot a pedagógusoknak

2021. szeptember 17. 14:43

 A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerint Magyarország az oktatásban is magas színvonalon teljesített a koronavírus-járvány alatt – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.

2021. szeptember 17. 14:43
null

Azt írták, hogy az OECD csütörtökön megjelent oktatási körképéből – amely idén májusig vizsgálja az egyes országok oktatási rendszereinek helyzetét és az előttük álló kihívásokat – kiderült, hogy

Magyarország a világ legfejlettebb országaival azonos intézkedéseket hozott az oktatásban a járvány hatásainak mérsékléséért és a lemaradással veszélyeztetett tanulók támogatásáért.

Ilyen volt a digitális eszközök és tartalmak biztosítása az oktatáshoz való hozzáférés támogatása céljából, valamint a sérülékeny tanulói csoportok számára biztosított, a felzárkózást segítő pedagógiai támogatás a jelenléti oktatásba történő visszatérés során – tették hozzá.

Ismertették: a jelentés alapján Magyarország azon országok közé tartozik, amelyek célzott támogatásokat nyújtottak az oktatás szereplőinek a járvány idején is, így például az állam folyamatosan biztosította az ingyenes, illetve kedvezményes gyermekétkeztetést, valamint többletjuttatást nyújtott a hátrányos helyzetű településeken dolgozó pedagógusoknak a lemorzsolódás megelőzéséért végzett munkájukért.

Kiemelték: a jelentés szerint Magyarországon kívül csak 18 ország biztosított célzott oltási programot a pedagógusoknak.

Az OECD a kiadványában megállapította, hogy a járvány miatt gyakorlatilag minden országban nőtt azoknak a 18-24 éves fiataloknak az aránya, akik sem oktatásban, sem képzésben, sem foglalkoztatásban nem vettek részt. Magyarországon azonban az OECD-átlaghoz képest ez lényegesen kisebb mértékű volt: míg ezen fiatalok aránya az OECD országaiban átlagosan 14,4 százalékról 16,1 százalékra nőtt, addig Magyarországon 14,5 százalékról csak 15 százalékra - olvasható a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Egy pedagógust beoltanak a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházában kialakított oltóponton Nagykállóban 2021. május 16-án. MTI/Balázs Attila

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lombi
2021. szeptember 19. 17:16
Huha. OECD elismerés? Csaholhat megint az ellenzék. Egyre sanyarúbb a sorsuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik