Nem vagyunk depressziós nemzet: az unió nagy részénél jobban állunk lelkileg

2021. szeptember 18. 16:04

Az Eurostat friss uniós statisztikai adatai szerint a krónikus depresszió a magyarokra kevésbé jellemző, a legjobbak közé tartozunk Európában 2019-es adatok alapján, messze az uniós átlag alatt maradva. Ábra.

2021. szeptember 18. 16:04
null

Kapcsolódó cikkek

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
__Y__
2021. november 20. 14:07
Nem tudom, mi alapján csinálják ezeket a statisztikákat, tekintve, hogy a depressziósokról sok esetben max a közeli hozzátartozóik tudják, hogy azok, főleg itt keleten a többség még mindig vonakodik attól, hogy elmenjen szakemberhez, eléggé tabusítva van ez a téma, sokan cikinek érzik. Míg Svédországban, Dániában élő ismerőseim mondják, hogy ott majdnem mindenkinek saját pszichológusa van, így nyilván több emberről derül ki ott, hogy depressziós mint itt.
__Y__
2021. november 20. 14:07
Ha ez a statisztika igaz lenne, akkor Romániában meg Bulgáriában lenne a legkevesebb depressziós egész Európában. Reális ez? Egész egyszerűen arról van szó, hogy minél keletebbre megyünk annál több olyan (elhagyatottabb) országrész van, ahol nem nevezik nevén a depressziót, mert cikinek tartják, vagy elfojtják magukban, vagy nem is tudják, hogy mit is jelent pontosan ez a betegség, így diagnosztizálatlan marad, ami sokkal rosszabb, mintha kiderülne, mert így nem fogják kezelni. Inkább legyen 2x annyi statisztikailag, mint hogy számtalan ember szenvedjen a diagnosztizálatlan, kezeletlen depressziójában egy életen keresztül. Nem statisztikákban kell jónak lenni, mert azok csak számok, hanem azt lenne jó elérni, ha mondjuk kiegyensúlyozott,öntudatos embereket lehetne látni az országban, nem pedig búskomor, bezárkózó,meghunyászkodókat.
lvjtn
2021. szeptember 20. 22:58
hát persze, nemi erőszak is azért van sok svédországban, mert annyira jó a rendőrségük, és minden viking amazon bejelenti az abúzust az, hogy minden svéd pszichiátriai kezelésre szorul, szintén nem az elkúrt, beteg, torz mentalitású perverz nyugati zsákutca tünete, hanem egyenesen a leki egészségé, ugye? figyelj, az 1984-et Orwell elrettentésnek írta, nem azért, hogy eltanuljátok a hazugságpropagandát
Cserna János
2021. szeptember 20. 22:58
Én hiszek ennek a statisztikának, ha nem is tökéletes. A baj az, ha ez így igaz, akkor hazánkban 300-350ezer depressziós van. Ez sok, másfél Debrecen-lakosság. Több vallásosság, több hivatásgondozás kellene minden pályán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik