Malajziát megadásra kényszerítette a COVID-háború: már fehér zászlókat lengetnek az éhezők

2021. szeptember 20. 8:19
A maláj közösségi médiában az elmúlt hetekben kezdett lendületet kapni az a mozgalom, amely a rászorulókat arra hívja fel, hogy fehér zászlót helyezzenek segélykérésként a házaikra.

Azóta napvilágot láttak azon emberek szívszorító beszámolói, akik a járvány miatt kimerítették a megtakarításaikat, és fehér zászlót kell felvonniuk segítségért, mert nem marad más reményük a túlélésre.

A társadalmi és politikai aktivista, Nik Faizah Nik Othman volt az egyik legelső Twitterező, aki fehér zászló lobogtatását javasolta. A nő úgy nyilatkozott, hogy szomorú volt, amikor látta a malajziai öngyilkosságokat nap mint nap – amelyekért a járvány okozta pusztítás felelős.

A fehér zászlós mozgalom célja a kitaláló szerint az, hogy

senkinek ne kelljen az öngyilkosságot választani és spontán módon tudjon segítséget kérni a közösségtől.

Rendőrségi statisztikák szerint az öngyilkosságok mögötti három fő okot a családi problémák, az érzelmi nyomás és pénzügyi okok jelentik az országban.

Egyes politikusok ugyanakkor elítélték a fehér zászló felvonásának szokását, ami hagyományosan a megadást szimbolizálja és úgy tüntetheti fel a kormányt, mintha kudarcot vallott volna a járványkezelésben. Kormányzati szereplők azt hangoztatják, hogy csak annak adnak segítséget, aki hivatalos úton igényli azt, nem pedig fehér zászlóval.

(Címlap: MTI/EPA/Ahmed Juszni)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Milyen szabvány szerint számolva?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés