Így gondol a jövőre a Manchester United: csökkenteni akarják a focisták karbonlábnyomát

2021. szeptember 16. 12:48

A Manchester United tovább erősíti a környezeti fenntarthatóság iránti elköteleződését, ugyanis újabban együttműködést kötött a Renewable Energy Group vállalattal, a megújuló üzemanyagok egyik vezető gyártójával, akivel közös küldetésnek tartják az éghajlatváltozás elleni küzdelmet.

2021. szeptember 16. 12:48
null

A kiváló minőségű és könnyen használható megújuló üzemanyagok biztosítása mellett a Renewable Energy Group a hulladékokból és a melléktermékekből származó zsírokat és olajokat fenntartható üzemanyagokká alakítja át. Ez lehetővé teszi más szervezetek és magánszemélyek számára is, hogy környezetbarátabbá váljanak, a minőség és a teljesítmény feláldozása nélkül. Az angol labdarúgó klub és a Renewable Energy Group közti együttműködés annak érdekében jött létre, hogy felhívja a figyelmet a vállalat bioüzemanyag-termékeire, továbbá pozitív környezeti változásokra ösztönözze a Manchester United szurkolói körét. 

A Manchester United a világ első futballklubjai között volt, akik a voksukat egy fenntarthatóbb világ megvalósítása mellett tették le. A klub 2008-ban elindította szén-dioxid-csökkentési programját, amelynek köszönhetően azóta a működéséből származó éves kibocsátást csaknem 2700 tonnával csökkentette. Azonban az út itt nem ér véget, a legendás csapat a rekordmennyiségű csökkentést az új partnerség révén igyekszik továbbfejleszteni.

A világ egyik legnépszerűbb sportcsapataként a klub platformja felhasználható azon célból is, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az emberek egyéni szinten hogyan járulhatnak hozzá bolygónk tisztább, fenntarthatóbb jövőjéhez

– mondta Collette Roche, a Manchester United operatív igazgatója a Digital Sport hírportálnak.

Hozzátette: „a futballklubok között már most is vezető szerepet töltünk be a környezetvédelemben, hiszen az elmúlt 12 évben folyamatosan csökkentettük az üvegházhatású gázok kibocsátását. Most pedig a Renewable Energy Grouppal közösen fogjuk feltárni a további csökkentések lehetőségeit. Hiszünk abban, hogy együtt még többet tehetünk az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, a zöldebb, tisztább bolygó kialakításának céljából.”

A tiszta, bioalapú dízel egyik vezető gyártójaként a Renewable Energy Group számára természetes, hogy a Manchester Unitedhez hasonló, a fenntarthatóságot szem előtt tartó vezetőkkel társul

– emelte ki Cynthia Warner, a Renewable Energy Group elnök-vezérigazgatója.

A vezérigazgató a Digital Sport-nak elmondta, hogy a világ olyan kritikus fordulóponthoz ért, amikor már mindannyian felismerjük felelősségünket abban, hogy többet kell tennünk a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében. Egyre nagyobb az igény gyors és gyakorlatias, alacsony szén-dioxid-kibocsátású megoldások biztosítására. 

A Manchester United Carbon Trust Standard tanúsítvánnyal rendelkezik, melyet az üvegházhatású gázok kibocsátásának éves csökkentése iránti elkötelezettségéért kapott. A Carbon Trust Standard hivatalos elismerést biztosít azon szervezetek számára, amelyek a szén-dioxid-kibocsátás mérése, kezelése és csökkentése terén a legjobb gyakorlatokat követik. A Manchester United a Carbon Trust Standard 2010-es első elnyerése óta, hat egymást követő alkalommal kapta meg a tanúsítványt, és azóta is minden évben csökkentette szén-dioxid-kibocsátását. 

A Manchester Unitedről

A Manchester United a világ vezető sportcsapatainak egyike, amely a Föld talán legnépszerűbb látványsportját űzi. A 143 éves múlttal rendelkező klub, fennállása során 66 trófeát nyert, ami lehetővé tette számukra, hogy a világ vezető sportmárkáját és egy 1,1 milliárd rajongóból és követőből álló globális közösséget hozzon létre. A klub és a közösség erejét felhasználva elköteleződtek egy fenntarthatóbb világ megvalósításában. 

A Renewable Energy Group

A Renewable Energy Group az energia- és a közlekedési iparágak fenntarthatóságra való áttérésének élharcosaként határozza meg magát, a megújuló erőforrások kiváló minőségű, de fenntartható üzemanyagokká történő átalakításával. A Renewable Energy Group olyan fenntartható üzemanyagok nemzetközi gyártója, amelyek jelentősen csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását, így azonnal csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást. A vállalat a meglévő 12 biofinomító üzem működtetéséhez, melyek az Egyesült Államokban és Európában találhatóak, globális integrált beszerzési, elosztási és logisztikai hálózatot használ. A vállalat 2020-ban 519 millió gallon tisztább üzemanyagot állított elő, amely 4,2 millió tonna szén-dioxid-kibocsátás csökkentést eredményezett. A szervezet kielégíti az alacsony szén-dioxid-kibocsátású üzemanyagok iránt mutatott egyre növekvő globális keresletet, valamint élen jár a fenntarthatóbb jövő felé vezető úton.

(fotó: Pixabay/MulaMiszczu)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Greta Grünberg
2021. október 28. 17:11
Vegyes csapatok kellenének, az 5 ciszférfi mellé 5 cisznő + 1 LMBTQI személy, a cseréknek pedig dzsenderkompatibilisnak kellene lenniük. Utóbbiak kevesebb húst esznek, kevesebbet fogyasztanak, kevesebb benzint égetnek, tehát átlagban csökken a lábnyom, azon felül is, hogy morálisan ez az igazságos, nemcsak az, hogy kizárólag dúsgazdaggá tett ciszheteró patriarchákat éltetünk tapsolva.
Mikediver
2021. október 28. 17:06
Tök jó, de a Lamborghini, Rolls Royce, Aston Martin, Corvette és egyéb benzinfaló luxus autóikat is lecserélik a játékosok?
JMoflicheque
2021. október 28. 17:06
Mióta nem megy nekik a játék, ilyen állatságokat találnak ki.
OberEnnsinnen
2021. október 28. 17:06
Haladunk, haladunk... Csak így tovább, ez a woke-kultúra: A labdarúgó elmegy bioalapú dízelgyártónak, a vegyipari szakmunkás pedig labdarúgónak. Alakul ez. Csak a W Street meg a London City, az marad változatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik