Egyszer már túlélte a gyurcsányi megszorítást a cége, de most újból aggódik a cégvezető

2021. szeptember 15. 14:50

Írta: Rádi Balázs
Túl nagy a 2022-es választások tétje, hogy hallgatásba burkolózzunk – szólítja fel cselekvésre a magyar vállalkozókat Dr. Mihalik Zsuzsa, aki egy 22 éve a piacon levő, sikeres családi vállalkozást vezet. Az évtizedek alatt tűzön-vízen is átvitte a vállalkozását, többek közt a gyurcsányi áfa-emelésen, pénzügyi válságon, covidon át, töretlenül. Beszélgettünk arról, hogy mit jelent ma konzervatív cégvezetőnek lenni, ez milyen megpróbáltatásokkal jár egy olyan világban, ahol letekerik a jobboldali véleményeket, illetve mire számíthatunk egy esetleges baloldali hatalomátvétel esetén. A Makronóm interjúja Dr. Mihalik Zsuzsával, az All You Can Move társalapítójával.
Mihalik Zsuzsa
Budapesten született, tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végezte. Férjével 1999-ben hozták létre az All You Can Move SportPasst, ami azóta számos elismerést, többek között a Magyar Termék Nagydíjat nyerte el. 2020-ban a Magyar Olimpiai Bizottság tagjává választották.

„Konzervatív értékrendű cégvezetőként küldetésemnek tekintem a politikai véleménynyilvánítást” – hangsúlyozta Mihalik Zsuzsa a Makronómnak adott interjúban. A vállalkozónő cége szinte minden évben nyereséges volt, de a gyurcsányi áfa-emelés még őket is szorult helyzetbe hozta. Szerinte nem lehet olyan ember a miniszterelnök, aki a népe közé lövet, illetve olyan sem, aki gyenge, és akinek kormányzása a facebookozásban merül ki. Szemlénk a Mandiner hetilapban megjelent interjúnkból.      

A konzervatív hangokat igyekeznek lekeverni, elhallgattatni

A cégvezetőnő számos alkalommal tapasztalta, hogy próbálják elhallgattatni konzervatív véleménye miatt, illetve mert azt a közösségi oldalakon nem rejti véka alá. „Sok pozitív és elismerő, de sok értetlenkedő véleményt is kapok. Számomra ez értékrendi kérdés, és nem az aktuális haszon elve vezet preferenciámban. Egyszer nyertünk egy uniós pályázaton kétmillió forintot, azt követően már sosem pályáztunk. Ergo nem az állam, nem az aktuális kormány és nem az EU tart el minket. Magabíró és büszke vállalkozás vagyunk, mely nem szorul támogatásra, így a véleményünk is szabad maradhat” – magyarázza, hogy nem pénzért foglal állást a kormány mellett.

Nincs alternatíva

„Nagy a tét, és ezt egyre többen érzik. Kár lenne veszni hagyni mindazt, amit az ország az utóbbi tizenegy évben felépített. Sok igaz és sok igaztalan vád is elhangzik a kormánnyal szemben, de

egyre többen látják be az ellenzéki oldalon, hogy nincs alternatíva.

Az összellenzéki tábornak nincs programja, nincs elképzelése arról, hogy hogyan működjön az ország 2022 után. Márki-Zay Péter föltett egy videót, melyben öt másodperc alatt háromszor hangzik el Orbán Viktor neve. Majd jön a felirat: támogass engem. De miért is? Mert jól sikerült szidni a regnáló kormányt? Ezért szavazzunk rá? Az pedig már nem fogadható el, hogy álproblémákról szóló diktátumokat írogassunk alá egy újabb birodalom béklyójában. Ahogy egy cég élére egy elkötelezett, társadalmi vízióval bíró, határozott vezető kell, ugyanerre van szüksége egy országnak is.

Nem irányíthat egy országot egy folyton hezitáló, bizonytalan és gyönge vezető, akinek a kormányzás a facebookozásban merül ki. De olyan sem, aki a népe közé lövet, miközben az demokratikus szabadságjogát gyakorolja.

– mutat rá a vállalkozónő, hogy miért nem lát alternatívát a kormánypárttal szemben.

Leépítenének mindent, adó- és rezsiemelések jönnének

Mihalik Zsuzsa szerint „Akárhogy tagadja is, megválasztása esetén gyakorlatilag a 2010 előtti kormányzó réteg kerülne újra hatalomra, amelyet már volt alkalmunk megismerni. Nyilatkozataik alapján ugyanott folytatnák, ahol abbahagyták:

leépítenének mindent, ami 2010 óta felépült, eltörölnének minden vívmányt, helyükre pedig jönnének újra az adó- és rezsiemelések.

A feltétel nélkül nyújtott segélyek ismét tétlenségre nevelnék a nemzetet, óriási feszültségeket gerjesztve azokban, akik megfeszítve dolgoznak. A kormány legnagyobb erénye, hogy ma már négy és fél millió ember dolgozik, termel, fizet adót, és munkájával felvirágoztatja az országot. Öröm járni-kelni az országban, micsoda fejlődés indult el mindenhol! Évtizedek óta lepusztult épületek, területek, települések épülnek újjá, munkát és motivációt adva újra a környékbelieknek. Persze sok még a tennivaló, de a kormányváltás megakasztaná ezt a folyamatot.

Túl nagy a tét

Végezetül a szintén konzervatív nézeteket valló cégvezetőkhöz szólt a vállalkozónő: „Megértem a félelmeiket, de túl nagy a 2022-es választás tétje ahhoz, hogy hallgatásba burkolózzunk. Szerintem most jó irányba haladunk, van jövőkép, munka, vannak célok, van miért küzdeni” – szólítja fel cselekvésre a magyar vállalkozókat Dr. Mihalik Zsuzsa. 

Fotó: Mátrai Dávid


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés