Harmonikus növekedés: így érezheti minden magyar a gazdasági gyarapodást

2021. szeptember 13. 07:50

Milyen lesz 2030-ra Magyarország? Hogyan tudjuk minden magyar számára érezhetővé tenni a gyarapodást? Úgy, ha a jóllét növekedését fenntartható módon segítjük, amit más néven nevezhetünk harmonikus növekedésnek. 

2021. szeptember 13. 07:50
null

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárának írása.

, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárának írása.

1. Harmonikus, mert minden magyar azt látja – éljen városainkban vagy falvainkban –, hogy környezete nem leépül, hanem megszépül. Harmonikus, mert a természet csodáit, szépségeit és tisztaságát, nyugalmát megőrzi, és a közösség által fenntartott, épített környezete évről évre fejlődik: vagy az utca, vagy kerékpárút, vagy az iskola szépül meg, vagy az utak, a vasút, a közlekedési hálózat fejlesztésével szerettei közelebb kerülnek és a munkahelye gyorsabban, biztonságosabban megközelíthetővé válik.  

2. Harmonikus, mert minden társadalmi réteg részesül a növekedés hasznából a keresőképtelenektől a legmagasabb jövedelműekig.

Harmonikus, mert lehetőség szerint mindenki úgy érezheti visszatekintve az elmúlt egy évére, hogy tudott egyet előrelépni.

Ez bár magától értetődő, de közösségi szinten is keményen meg kell dolgoznunk érte. Ez az a feltétel ugyanis, amit a nyugati világ lassan ötven éve nem tud teljesíteni. Gazdaságaik úgy növekedtek, esetenként megduplázódva, hogy a munka és a tudás becsülete odalett. A munkájukból és tudásukból élők az általuk is előállított, megduplázódott teljesítményből nem részesültek. A globális problémára a 2010-es évtizedben adott magyar válasz mára tankönyvi példa.

3. Harmonikus, mert a lépés hossza összhangban van a befektetett teljesítménnyel: a munkával, a tudással és a vállalkozószellemmel. Harmonikus például, mert előrébb lépett az iskolában, mert dolgozóként, vállalkozóként, családfőként, a hátán a felnövekvő és az őt felnevelt generációk terhét cipelőként (édesanyaként és édesapaként) többet költhet szeretteire, többet fordíthat lelki és szellemi fejlődésükre, szépítheti otthonát, személyes környezetét. 

4. Harmonikus, mert elismeri az utódokról való gondoskodást, támogatja a nemzet újabb és újabb „őrhelyeinek” megszületését. A tömeges migráció bátorítása helyett a gyermekvállalás ösztönzésében hiszünk. Magyarország tartja fenn GDP arányosan a legnagyobb családtámogatási rendszert a világon.

5. Harmonikus, mert nyugdíjas évek alatt is aktív tagja marad közösségének, segítségére, tudására számítanak a fiatal generációk. 

6. Harmonikus, mert közpénzügyi szempontból stabil: nem a jövő generációk terhére gyarapszik. Nem eladósodik, hanem lehetőség szerint visszatörleszti a korábbi generációk által felhalmozott adósságot. A pénzügyi stabilitással biztosítja a vállalkozószellem kibontakozásához szükséges biztonságos kereteket.

7. Harmonikus, mert Magyarországot a munkaerőt kiváltani hivatott technológiák robbanásszerű térhódítása idején is önfenntartóvá teszi, az önfenntartáshoz szükséges tudáshoz és technológiához való hozzáférést biztosítja.

Összefoglalóan harmonikus, mert a teremtett és épített környezet, a munka, a tudás, a vállalkozószellem, a felnövekvő generációk, valamint a végigdolgozott élet tiszteletére és elismerésére épül. 

Erről szól a gazdaságpolitika jövőjének 10 pillére, vagyis arról, hogy hogyan teremtünk harmonikusan gyarapodó Magyarországot 2030-ra.

1. Ütésállóság és szuverenitás: pénzügyeinket rendben tartjuk;

2. Kiárusítás helyett veszünk: erősítjük és védjük a hazait;

3. A munkát és tudást adó multikat bevonzzuk, a járadékvadászokat megadóztatjuk;

4. Megerősítjük a magyar vállalatokat és a kiemelt ágazatainkat;

5. Munka és tudásalapú társadalmat építünk;

6. Olcsó és tiszta energiával teremtünk energiafüggetlenséget;

7. Tiszta országot építünk: minden illegálisan lerakott hulladéktól megtisztítjuk az országot, és amit csak lehet újrahasznosítunk;

8. Az innováció- és tudástermelő rendszereinket a legjobb nemzetközi példák alapján újítjuk meg és működtetjük;

9. Átvezetjük a magyarokat a digitális jólét korába;

10. Mindenki elérheti a célját a gyors, biztonságos, a magyarokat összekötő közlekedési rendszerben.

A sorozatban megjelenő írásainkban egyenként kifejtjük a fenti tíz pontot.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nakatomi
2021. szeptember 14. 21:34
Akinek az érvkészlete kimerül abban, hogy gorombáskodik, az valóban elmegy oda. (X)
nemecsekerno_007
2021. szeptember 14. 21:33
Ez elég egyértelmű stratégia 2030-ig. Miért is kéne lecserélni a kormányt a balfasz ellenzékre?!?!
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2021. szeptember 14. 21:33
Ez a tíz pont elég ahhoz hogy a globalistáknál kiverje a biztosítékot és őrjöngő állatot csináljon belőlük, hiszen nekik ez egyáltalán nem az érdekük, nekik egy gyenge, külföld felé kiszolgáltatott ország kell ahol meg van ígérve nekik a gauleiterség
skin777
2021. szeptember 14. 13:58
"Gazdaságaik úgy növekedtek, esetenként megduplázódva, hogy a munka és a tudás becsülete odalett. A munkájukból és tudásukból élők az általuk is előállított, megduplázódott teljesítményből nem részesültek." Na elmész te a náthás picsába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik