Tönkretették a szocialisták Párizst, most az egész ország következne

2021. szeptember 09. 11:39

A baloldal irányítása alatt a főváros mocskos és veszélyes hely lett.

2021. szeptember 09. 11:39
Anne-Elisabeth Moutet

„Bejelentette az indulását. Párizs polgármesterét, Anne Hidalgót indítja elnökjelöltnek a jobb napokat is megélt francia Szocialista Párt. A 2017-es elnökválasztáson az akkori pártvezető, Benoît Hamon a szavazatok mindössze 7 százalékát szerezte meg. Reményeik szerint Hidalgo, bármennyire is megosztó, jobban teljesít majd.

Párizsban mindenki egyetért azzal kapcsolatban, hogy Hidalgo nem fog bejutni a választások második fordulójába, sőt, esélye sincs megnyerni azt. Ennek hátterében nemcsak a szörnyű polgármesteri teljesítménye áll, pedig a város vezetőjeként a világ egyik legradikálisabb autóellenes kísérletébe kezdett. Irányítása alatt Párizs egyre mocskosabb és veszélyesebb hely lett. Tavaly óta a párizsi emberek csalódottságuknak a közösségi médiában adnak hangot: képeket tettek közzé túlcsorduló szemetesekről és a Szajna partján randalírozó patkányokról. Nem csoda, hogy 2010 óta a fővárosból több ezren költöztek ki a környező településekre. 

Hidalgónak valójában azért sincs esélye, mert az elnöki pozícióért igen sokan küzdenek egyszerre. Emmanuel Macron és Marine Le Pen mellett a jobboldali Les Républicains jelöltje is indulni fog, aki várhatóan a párt belső versenye után – vetélytársaihoz hasonlóan – erős pozícióból indul majd. Továbbá a zöldek is jelöltet szeretnének állítani. Nem áll jól tehát a szocialisták jelöltjének szénája. Ha esetleg a pártok közötti rivalizálás miatt valahogy mégis bejutna a második fordulóba, egy pár hónapja közölt felmérés szerint Le Pen megverné.

Most mégis egyes „okos” elemzők úgy látják, Hidalgónak van esélye a győzelemre. (…) Macron ugyanis, aki François Hollande szocialista kabinetjének egykori tagja volt, a konzervatív szavazók felé fordult. A jobboldali szavazókat próbálja megszólítani, mivel rengeteg baloldali szavazót vesztett. 

(…)

Itt jön képbe Hidalgo. A szocialisták jelöltje a fővároson kívül alig ismert. Kampánycsapata ezért azon dolgozik, hogy ezen változtassanak. Mindez pedig arra mutat rá, hogy a párizsi baklövései legalább annyira ismertlenek az országban, mint az eddig elért eredményei. Eközben a szélsőbaloldali jelölt, Jean-Luc Mélenchon, aki legutóbb a szavazatok 15 százalékát szerezte meg, a „corbyni útra lépett”. A közvélemény-kutatások szerint támogatottsága zuhanórepülésben van, könnyen lehet, hogy meghátrál a versenytől és nem néz szembe azzal a megaláztatással, ami vár rá (nem egy szerény emberről lévén szó).”
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kriszta67
2021. október 04. 18:16
Nahát, milyen ismerős helyzet.
nyúlgerinc
2021. szeptember 28. 17:04
Javaslom megnézésre Baron noir (Fekete báró) című francia sorozatot. Remek képet fest a francia szocik működéséről. De nem kell olyan messzire menni. Mi már nem egyszer megtapasztaltuk "ezeknek" az ügyködését hazánkban. Soha többet....
1000bocs
2021. szeptember 23. 18:19
Miért ne lenne koszos? Mert linkeltél turistaképeket? Ne légy nevetséges. A szocialista vezetés vándorló migránstelepeket hozott Párizsban. Értem én hogy érzékenyen érint ha a szocialistákkal kapcsolatban kudarcot emlegetnek, de a valóságot nem kellene tagadni.
alter_ego
2021. szeptember 22. 10:31
Sajtó, tv...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik