Nem gondolta, hogy ez vele megtörténhet: fintech szakértő létére kirabolták a szájberbűnözők

2021. szeptember 4. 9:10

Írta: Rádi Balázs
Suppan Márton fintech szakértő és cégvezető egy hajnalban arra ébredt, hogy szájberbűnözők kirabolták. Az ügy azt bizonyítja, hogy még a kriptovalutákban jártas emberek sincsenek biztonságban az online tolvajok sokszor kifinomult módszereitől. A Fintech Világa podcastban tapasztalatait és intelmeit osztotta meg a hallgatósággal a kirabolt fintech cégvezér. A Makronóm szemléje.

A Fintech Világa adásában Suppan Márton és Érczfalvi András egy a szokásosnál komolyabb hangvételű történetről beszélgetnek,

a Peak alapítóját ugyanis kirabolták.

Mint az adásban elmondja, Suppan Márton hajnalban arra ébredt, hogy számos értesítést kapott a Binance kriptotőzsde appjától, majd a belépést követően szembesült a ténnyel, hogy a kripto pénztárcájában található pénzét átváltották Tetherre, a Binance tranzakciós kriptovalutájára. A kriptovalutákat ezt követően néhány órával el is utalták egyéb számlákra.

A történet számos általános tanulsággal is rendelkezik, például azzal, hogy

a kellően kifinomult tolvajok ellen a legfelkészültebb és tapasztaltabb ügyfeleknek is nehéz dolga van a védekezéssel.

Az ügyfélszolgálat elérhetősége és segítőkészsége szintén nem nevezhető biztatónak, ez végképp óvakodásra intheti azokat a kezdő befektetőket, akik szeretnék elkerülni a nem menedzselhető kockázatokat.

A probléma a szabályozatlanság és a teljesen online ügymenet okán a szabályozó és nyomozó hatóságok számára is kifejezetten nehézzé teszi a helyzetet, az pedig tovább nehezíti az ügy felgöngyölítését, és a felelősök megtalálását, hogy

a kriptodevizák többsége nem minősül szabályozott pénzügyi eszköznek.

Suppan Márton végül azt is elmondta, hogy a Fintech Világa brand 1-2 hónapon belül érkezik egy új edukációs portállal, amely a kiberbiztonság és a pénzügyi piacok találkozásával fog foglalkozni. A portál célja az lesz, hogy a felhasználókat segítse az adekvát biztonsági óvintézkedések kivitelezésében és általános edukációt végezzen ezen a méltatlanul keveset taglalt területen.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés