Júliusban emelkedtek a személyi jövedelmek az Egyesült Államokban

2021. augusztus 27. 15:54
A várakozások felett nőttek júliusban a személyi jövedelmek az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis pénteki jelentése alapján.

Júliusban a vártnál nagyobb mértékben, az előző havihoz képest 1,1 százalékkal nőttek a személyi jövedelmek az Egyesült Államokban. Júniusban 0,2 százalékos volt a növekedés és 0,2 százalékos növekedést várt a piac júliusra is.    

A személyi jövedelmek növekedése elsősorban az állami szociális juttatások növekedésére és a vírusválság okán nyújtott foglalkoztatási támogatásokra vezethető vissza.    

A személyes kiadások a vártnak megfelelő 0,3 százalékos mértékben nőttek júliusban havi bázison a júniusi 1,1 százalékos emelkedés után. Júliusban már az ötödik egymást követő hónapban emelkedtek a személyi kiadások. A kiadások elsősorban az élelmiszer vásárlására és szállásra fordított összegekben jelentkezett. Csökkent viszont a gépjárművekre és alkatrészikre, a szabadidős cikkekre, valamint ruházati cikkekre fordított összeg. Az ezeken a területeken bekövetkezett csökkenést viszont bőven ellentételezte az üzemanyagokra és egyéb energiaipari termékekre fordított összegek növekedése.    

https://www.bea.gov/news/2021/personal-income-and-outlays-july-2021

(MTI, fotó: pixabay)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés