A vártnál kisebb mértékben nőtt Oroszországban az ipari termelés júliusban

2021. augusztus 26. 16:43

A vártnál kevésbé nőtt az ipari termelés éves szinten júliusban Oroszországban, miközben havi szinten csökkenést regisztráltak.

2021. augusztus 26. 16:43

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint tavaly júliushoz képest 6,8 százalékkal emelkedett az ipari termelés. Elemzők 8,2 százalékos bővülésre számítottak a júniusi 10,2 százalékos növekedés után.    

Szezonális és naptári kiigazítással számolva 0,1 százalékkal csökkent az ipari termelés júniushoz képest, amikor még 1,3 százalékkal nőtt májussal összevetve.    

A statisztikai hivatal 4,4 százalékról 4 százalékra változtatta az idei első hat hónap ipari termelésre vonatkozó adatát.    

Az idei első hét hónapban az ipari termelés 4,4 százalékkal nőtt.    

A bányaipari termelés bővülése júliusban éves szinten 11,6 százalékra lassult a júniusi 13,7 százalékról, a héthavi termelés 1,5 százalékkal nőtt.    

A feldolgozóipari kibocsátás növekedése 3,4 százalékra mérséklődött júliusban a júniusi 7,6 százalékról. Az idei első hét hónapban 5,6 százalékos növekedést regisztráltak.    

A koronavírust megelőző utolsó év, 2019 júliusához képest idén júliusban az ipari termelés 0,7 százalékkal nőtt a júniusi nagyobb, 2,3 százalékos bővülést követően.    

Elemzők arra számítanak, hogy az idén 4,6 százalékkal nő Oroszország ipari termelése. A megkérdezettek egy hónapja szerényebb, 4,2 százalékos növekedéssel számoltak. A gazdaságfejlesztési minisztérium továbbra is 2,0 százalékos bővülési ütemet vár.    

Oroszországban tavaly 2,6 százalékkal csökkent az ipari kibocsátás.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik