Egy amerikai törvényjavaslat vethet véget az ittas vezetésnek

2021. szeptember 01. 15:10

Detektorokkal vennék fel a harcot az ittas vezetés ellen az amerikai döntéshozók.

2021. szeptember 01. 15:10
null
Takács Zsolt

A Joe Biden számára rendkívül fontos, több mint egybillió dolláros – 2702 oldalas – infrastruktúra-törvényjavaslat kötelezővé teszi az új autók esetében az ittas vezetők észlelésére alkalmas technológia beépítését.

A jármű utasterébe beépített érzékelők nyomon követik a vezető szinte minden mozdulatát.

A szenzorok nézik a fáradtság jeleit vagy, ha a vezető figyelme elterelődik. A Bloomberg megjegyzi, hogy a technológia és a módszer hasonló ahhoz, amit a rendőrök használnak az ittasnak vélt sofőrök közúti ellenőrzésénél.

Debbie Dingell michigani demokrata közleményében kifejtette, hogy nem szabad halogatni az utak megtisztítását az ittas vezetőktől és az általuk okozott balesetektől.

A hátsó ülések ellenőrzését is beemelték a törvényjavaslatba annak érdekében, hogy minimalizálják a forró kocsiban hagyott gyermekek számát. Ez a technológia a motor leállításakor emlékezteti a sofőrt, hogy ellenőrizze a hátsó üléseket.

Janetta Fennel a Kids and Car Safety elnöke elmondta, hogy

1990 óta több mint ezer gyermek halt meg felforrósodott autókban.

A törvényjavaslat további rendelkezései közé tartozik a félpótkocsis teherautókba épített automatikus fékezési és baleset-elhárító rendszer is.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
monuskaroly
2021. október 07. 18:44
De ezek a gyerekek be lettek zárva a napon hagyott autókba. Lehet hogy neked úgy tűnik nem sok, de szerintem más országokban még ennyi ilyen eset sincs. Tudjuk, az amcsik nagyon intelligens emberek.
monuskaroly
2021. október 07. 18:44
Ez az USA-ban jellemző, annak a társadalomnak a nagy része teljes tudatlanságban él. Emlékszünk még hogy a mikrosütőre is csak ott írják rá, hogy ne tedd bele a macskát és még több hasonló példa van.
Sincero
2021. szeptember 27. 09:00
És akkor mi lesz fletóval? Gyalog fog járni? (Jobb, ha nem ül biciklire.)
iimre
2021. szeptember 27. 09:00
"És akkor mi lesz fletóval? Gyalog fog járni? (Jobb, ha nem ül biciklire.)" A Gyurcsótány a sitten fog ülni, és ott szigorú gyalog galopp van, nincs se autóvezetés, se biciklizés…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik