Az országot átszelő kerékpárút építését készíti elő az ITM

2021. július 29. 09:56

Mintegy 850 kilométernyi kerékpárút-szakasz kivitelezését és előkészítését támogatják összesen 50 milliárd forinttal – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön a tárca Facebook oldalán.

2021. július 29. 09:56
null

Kiemelték, a kerékpározás elterjedtségében a keleti országrész mutat példát, az Észak-Alföldön élők negyede, a dél-alföldiek harmada biciklizik napi rendszerességgel, nyugaton a helyi léptékű beruházások mellett a turisztikai célú összeköttetések bővítésével, korszerűsítésével is igyekeznek kedvet csinálni a nyeregbe pattanáshoz.    

Felidézik, hogy az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig tartó EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút a Duna mentén szeli át Magyarországot,

a hazai szakasz fejlesztése a kormány döntése alapján ütemezetten valósul meg Rajkától Budapesten át Százhalombattáig. A leggyorsabban előkészített elemek kivitelezése már befejeződött, a fővárosból északra Dunakeszi és Szentendre felé átadták az új kerékpárutakat.    

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium mintegy 190 kilométeren, 7,6 milliárd forinttal támogatja az Eurovelo 6 fejlesztését.

A kivitelezési projektekben a már említetteken túl jövőre elkészülnek a Gönyű-Komárom és Dunaalmás-Süttő szakaszok is. Legkésőbb 2022 első felében rendelkezésre állnak majd a Komárom-Dunaalmás, a Süttő-Lábatlan-Esztergom-Dömös és a Budapest-Érd-Százhalombatta szakaszok tervei – közölte az ITM.

(MTI, fotó: Mohai Balázs)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2021. szeptember 26. 21:34
Elmebeteg ötlet,azaz mi a fax haszna van ennek a kerékpárútnak? Semmi haszon mert sokba kerül megépíteni és karbantartani.Más részt az országnak nem bringa útra kell költenie a pénzt hanem üzemeket,gyárakat és feldolgozó kombinátokat kell építeni hogy ne függjön az életünk a rohadó zsaroló nyugattól.Tehát a gazdasági terveket szakemberekre kell bízni nem pedig kutyaütő hülyékre akik már számtalanszor bebizonyították magukról hogy hülyék mint a cipőtalpa!
krisztoforo48
2021. augusztus 02. 09:11
Jó lenne,ha a keleti országrészt sem hagynák ki ebből is!
alter_ego
2021. augusztus 02. 09:10
1 km autópálya árából 400 km bicikli út építhető. Olvastam anno. Kétféle bringás van. Az egyik a falusi, aki rá van szorulva a drótszamárra, a másik a szélhasító szportszmen. Ez utóbbiak karigeri kedvencei. Az autósoké nem nagyon.
zoz
2021. augusztus 02. 09:09
De jó is lenne legalább a gyorsforgalmi utak mellett egy-egy kerékpár út. Pl . a 21-es út mentén. Esetleg a szervizút mellett (helyett)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik