Bettel Orbánnak: Nem azért lettem meleg, mert ezt láttam a tévében

2021. július 28. 13:15

Írta: Rádi Balázs
A Guardian szerint Orbán arra játszik, hogy minél inkább elszigetelje Magyarországot az EU-tól, hogy a megmentő szerepében tetszeleghessen, aki megvédi nemzetét az igazságtalan bánásmódtól. Az emberek szándékos megosztása, ellenségkép-keresés, szóval a régi forgatókönyv került elő a fiókból – írja a baloldali lap Orbán politikáját véleményezve.

Ömlik a sav Orbánra, miközben az uniós pénzcsapok elzárásával fenyegetnek

Orbán mindig ellenségképet keres a választások előtt – a 2018-as választások idején a muzulmán migránsokkal és Soros Györggyel ijesztgetett, most pedig az LMBTQ-mozgalmat tette a főgonosz helyére – véli a Guardian hírportál.

A múlt hónapban tartott EU-s csúcstalálkozón

Mark Rutte holland miniszterelnök azt is megkérdőjelezte, hogy Magyarországnak az unióban van a helye

– emlékeztet a lap. 

Xavier Bettel, Luxemburg meleg miniszterelnöke is csatlakozott a magyar miniszterelnököt savazó politikusok közé, azt üzente Orbánnak, hogy „nem azért lettem meleg, mert ezt láttam a tévében”.

Brüsszel pénzügyi szankciókat is kilátásába helyezett Magyarország ellen a jogállamiság hiányára és az általuk vélt korrupcióra hivatkozva.

Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére

Rendszerszintű problémák vannak a jogállamisággal Magyarországon, az Európai Bizottság pedig kész az uniós támogatások felfüggesztését is bevetni – mondta Didier Reynders az Eurológusnak.

„Rendszerszintű problémákat lát a magyar jogállamiság, benne az igazságszolgáltatás és a korrupció elleni küzdelem terén az Európai Bizottság és addig, amíg a magyar kormány nem hajt végre két területen mélyreható reformokat, nem lesznek uniós támogatások Magyarországon” – jelentette ki a HVG EUrológus blogjának adott interjúban Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztos.

„Nem kellően hatékonyak Magyarországon az uniós pénzosztási kontroll mechanizmusok, illetve nem elégséges a korrupció elleni küzdelem, továbbá a bíróságok függetlensége terén is vannak kérdőjelek” – lényegében ezeket tartalmazza az éves jogállamisági jelentés.

A Guardian megfejteni véli Orbán „mestertervét”

A Guardian szerint Orbán arra játszik, hogy minél inkább elszigetelje Magyarországot az EU-tól, hogy a megmentő szerepében tetszeleghessen, aki megvédi nemzetét az igazságtalan bánásmódtól.

A baloldali lap „nevetségesnek” nevezte a magyar kormány gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatos kérdéseit.

A Guardian újságírója ezután azzal élcelődött, hogy „amikor Orbán azt mondta a nézőinek egy Facebook videóban, hogy »Amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen erős, akkor csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot«, az volt a kedvenc részem Orbán forgatókönyvéből.”

A népszavazás kérdései: 

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak.
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Személyes vélemény: a többség akaratát népszavazással kívánja a kormány felszínre hozni, ami egyébként egy demokráciában indokolt és megszokott lépés.

Borítókép: MTI/ Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

csak az érdekesség kedvéért: ezt meg honnan tudod?!

Én már bőven gimis voltam, amikor először megtudtam, hogy buzik egyáltalán léteznek. Semmit sem hallottam róluk addig. Nem volt téma. Sem itthon, sem az iskolában, sem a tévében.
Most nő föl az első generáció, akikre ömlik ez a téma, ha akarják ha nem.
A reklámokból, a netről, a tévéből, mindenhonnan.
Ismerek 14 éves lányokat, akik divatból "biszexuálisnak" mondják magukat, pedig talán fingjuk sincs mit beszélnek valójában.
Honnan tudod, milyen hatással lesz rájuk, hogy mit látnak a tévében????
Majd kiderül....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés