Komplex talajjavító granulátumot fejlesztett ki egy nyíregyházi cég

2021. július 19. 8:55
Innovatív, komplex talajjavító granulátum-prototípust fejlesztett ki egy 593 millió forint értékű, uniós támogatású projekt keretében a speciális magasépítési kivitelezéssel foglalkozó Alpin-Salewa Zrt. – közölte a nyíregyházi székhelyű cég az MTI-vel.

Mint írták, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázati kiírásán elnyert több mint 312 millió forint vissza nem térítendő támogatás révén fahamuból állítanak elő olyan, állandó minőségű és összetételű talajjavító szert, amelyet modern műtrágyaszóró berendezésekkel juttathatnak ki az adott területre.

A projekt keretében kifejlesztett automata homogenizáló-összemérő és keverő rendszer, valamint a hozzá tartozó szoftver a beérkező inhomogén nyersanyag kémiai összetételét határozza meg, jelzi a pótlandó talajjavító anyagok mennyiségét, a granulálási folyamat végén pedig késztermékként homogén összetételű fahamut állít elő.

A nyilvános cégadatok szerint a tizenhat alkalmazottat foglalkoztató zrt. nettó árbevétele 2019-ben 1 milliárd 25 millió, 2020-ban 693 millió forint volt. Adózott eredményként két évvel ezelőtt 143 millió forint nyereséget, tavaly pedig csaknem 267 millió forint veszteséget realizált.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés