Az EU tudásközpontot hozott létre a rák elleni küzdelem támogatására

2021. július 1. 8:28
A daganatos betegségek elleni harc támogatására online rákkutatási tudásközpontot hozott létre az Európai Unió.

A bizottság szerdai tájékoztatása szerint a program célja adatokat gyűjteni a 65 év alatti európaiak körében és összehangolni a rákkal szembeni fellépéseket.

A tájékoztatás szerint a tudásközpont révén bővülni fognak a rákkal kapcsolatos uniós informatikai rendszerek portáljai, adatbázisok.

A platform feltérképezi a daganatos megbetegedéssel kapcsolatos statisztikákat, tendenciákat annak érdekében, hogy értékelni lehessen a megelőzési stratégiák és szűrőprogramok hatékonyságát.

Emellett a rák megelőzésére, szűrésére, diagnosztizálására és kezelésére vonatkozó európai iránymutatásokat biztosít az uniós régiók közötti egyenlőtlenségek csökkentése érdekében, valamint felhívja a figyelmet a kutatási és kezelési hiányosságokra.

A tudásközpont az európai rákellenes terv egyik kiemelt kezdeményezése, a bizottság egyik fő egészségügyi prioritása és az európai egészségügyi unió egyik kulcsfontosságú pillére. A brüsszeli testület mintegy 4 milliárd euróval finanszírozza a daganatos betegségek kutatásával, kezelésével és a megelőzéssel kapcsolatos tevékenységeket.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés