Lezárult a vállalkozások munkahelyi képzéseit támogató projekt

2021. június 30. 8:20
Lezárult a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) 2,7 milliárd forintos költségvetésű projektje, amelyben mikro-, kis- és középvállalatok, valamint nagyvállalatok munkavállalói számára szervezett munkahelyi képzéseket támogattak; a 3 éves program zárórendezvényét kedden tartották Balatonbogláron.

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a szakképzés és a felnőttképzés területén is jelentős változások történtek az utóbbi időkben, ehhez igazították az uniós projekteket.

Magyar Zita, az NSZFH elnöke arról beszélt, hogy egyre nagyobb az igény a képzett munkaerőre, már a projekt indulásakor  nagy volt az érdeklődés a vállalatok részéről.

Egyre rugalmasabb képzésekre van szükség, amelyek gyorsan reagálnak az igényekre

– mutatott rá.

Csontos Dávid, a NSZFH általános és projektirányítási elnök-helyettese példaértékűnek nevezte a részt vevő vállalatok számát, és megjegyezte, a járvány ellenére nem csúsztak a zárással.

Tarpai Szilvia projektmenedzser ismertette: 2018 február elsején indult, és 2021. június 30-án zárul a NSZFH Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében megvalósult projektje. Fő célja a munkahelyi képzéseket szolgáló pályázatok megvalósítása, valamint a megvalósuló képzések megfelelő minőségének biztosítása és nyomon követése volt. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította. A kedvezményezett NSZFH konzorciumi partnere a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) volt.

Az elmúlt 3 év során 6 kevésbé fejlett (Észak-magyarországi, Észak-alföldi, Dél-alföldi, Közép-dunántúli, Nyugat-dunántúli, Dél-dunántúli) régióban fejtettek ki tevékenységet. Egyebek közt kialakították a képzési és foglalkoztatási tervek minősítési szempontrendszerét, felállítottak egy ügyfélszolgálatot, amivel a célokat túlteljesítve 5571 vállalkozásnak nyújtottak segítséget, illetve adtak tanácsot. Tájékoztató rendezvényeikkel és személyesen 3833 vállalkozást értek el, továbbá képzési, foglalkoztatási terveket minősítettek – sorolta a projektmenedzser.

Megjegyezte,

a záruló projekt hozzájárult több másik, ráépülő Ginop-projekt sikeres megvalósulásához, amelyek révén több mint százezren vettek részt támogatott képzéseken.

Vörös-Gubicza Zsanett, a MKIK oktatási és képzési igazgatója arról beszélt, hogy a vállalkozók versenyképességének növelésében fontos szerepe van a munkahelyi képzéseknek, ezt már a vállalkozások is felismerték.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában