Egy garázsból indították a vállalkozást tíz éve, ma már zalaegerszegi fiatalok tömegének ad munkát

2021. június 18. 23:34
Közel 250 millió forint önerős beruházással autóipari alkatrészgyártást indított a zalaegerszegi ZMT Hungary Kft., további 50 millió forinttal pedig a fiatalok képzését támogatja – jelentette be a vállalat csütörtökön sajtótájékoztatón.

Az új berendezések, mérőgépek beszerzésével évente 350 ezer autóalkatrészt állítanak elő a zalaegerszegi üzemben, az alkatrészeket Szlovéniába exportálják – ismertette Bíró Dániel ügyvezető.

Közölte: öt év alatt 50 millió forintot fordítanak arra, hogy a gyermekek és a fiatalok megismerjék, megszeressék a szakmát. A forgácsolóüzemben  a legmodernebb technológiával ismerkedhetnek meg a fiatalok, a diákokat gyárlátogatáson fogadják, emellett rendszeres szakköri foglalkozásokon, továbbképzéseken vehetnek részt. A szakképzés során gyakorlati helyet, a végzett szakmunkásoknak pedig munkalehetőséget szeretnének biztosítani.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP), Zalaegerszeg polgármestere kiemelte: a ZMT Hungary Kft. letisztult környezetet alakított ki a gyártóüzemben. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrummal együttműködve képzési lehetőséget biztosíthat a zalai megyeszékhelyen és a környéken élő fiataloknak.

A fuvarozással is foglalkozó családi vállalkozás tíz évvel ezelőtt egy garázsban kezdte meg működését, majd a zalaegerszegi inkubátorházban folyatták tevékenységüket.

A jelenleg 100 dolgozót, zömében fiatalokat foglalkoztató cég három évvel ezelőtt költözött a Malom utcai üzembe.

A vállalat tavaly közel 1 milliárd forint árbevételt ért el, idén pedig 1,7 milliárd forintra szeretnék növelni az árbevételt.

(MTI, fotó:  zmthungary.hu)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés