Francia cég helyezte tudásközpontját Bulgáriába

2021. június 17. 13:58

Az ipar területén alkalmazott digitális megoldások a termelés hatékonyát, fenntartható működését segítik – hangsúlyozta Peter Hermann, a Schneider Electric francia székhelyű nemzetközi elektronikai cég délkelet-európai régiójának elnöke szerdán a Bulgáriában, Plovdivban megépített okosgyárukat bemutató virtuális sajtóbejáráson.

2021. június 17. 13:58
null

Az ipar 4.0 megoldásokat alkalmazó plovdivi gyárat a Schneider Electric Délkelet-Európában tudásmegosztó központként is üzemelteti, a gyárba látogatóknak a gyakorlatban mutatják be a digitális megoldások előnyeit.

Peter Hermann hangsúlyozta, az iparág egyik vezető vállalataként a fenntarthatóbb jövő érdekében segítik az épületeket és az infrastruktúrát átformáló digitális technológiák bevezetését, elterjedését a különböző iparágakban.

A Budapesten is követhető virtuális sajtóbejáráson bemutatták a gyárban alkalmazott magasszintű automatizálást, az intelligens épület- és energiafelügyeleti rendszereket, a papírmunkát kiiktató folyamatokat.

A Schneider Electric plovdivi okosgyárában 12 000 négyzetméteren évente 42 millió megszakítót gyártanak, amelyeket a világ több mint 30 országába szállítanak.

A globális cég délkelet-európai régiójához tartozik a magyarországi érdekeltsége, a Schneider Electric Zrt. is.  

A magyar piacon 30 éve van jelen a Schneider, miután 1991-ben a cégcsoporthoz tartozó Merlin Gerin SA többségi tulajdont szerzett a Villamos Erőmű Tervező és Szerelő Vállalatban.  

A Schneider Electric Magyarországon négy telephelyen – kettő Zalaegerszegen, illetve egy-egy Kunszentmiklóson, Gyöngyösön – gyárt villamos elosztószekrényeket, megszakítókat, kismegszakítókat és tartozékaikat, áramelosztó sínrendszereket, kapcsolószekrényeket, öntöttházas megszakítókat, Szigetszentmiklóson pedig 23 országot kiszolgáló logisztikai központot alakított ki.

Tavaly a Schneider 12 millió euró beruházást valósított meg magyarországi gyáraiban és logisztikai központjában. A csoporthoz tartozó vállalatok Magyarországon 200 milliárd forint árbevételt értek el tavaly, illetve ugyanennyit 2019-ben, és mintegy 2000 munkavállalót foglalkoztatnak.

(MTI, fotó: Varga György)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik