Kína: „Ausztrália nem gondolhatja komolyan, hogy elbújhat előlünk”

2021. június 14. 16:28
Nemrég fejezték be a Jeanne d’Arc 21, másnéven az ARC21 hadgyakorlatokat-sorozatot Japán délnyugati partjainál, ahol az Egyesült Államok, Japán, Franciaország és Ausztrália katonai erői voltak jelen.

A gyakorlatok célja az volt, hogy elrettentsék Kínát a követeléseitől a régió szigetláncaival és vitatott zátonyterületeivel kapcsolatban.
Kína konkrétan gyengének és jelentéktelennek minősítette az ausztrál sereget, valamint azt is hozzátette, hogy Ausztrália nem gondolhatja komolyan, hogy elbújhat előlük, ha provokálná őket bármivel. 

A Global Times-ban, a kínai kormány angol nyelvű szócsövén keresztül még azt is hozzátették, hogy tulajdonképpen a hagyományos robbanófejjel felszerelt DF-26 ballisztikus rakéta hatótávolságán belül van Ausztrália, így burkolt fenyegetést is adott a déli szomszédainak.

Ezenkívül Japánt is minősítette a médiafelületeken. Azt üzenték, hogy „ne engedjék, hogy a történelmi militarizmusuk életre keljen”.

Mindez akkor történt, amikor az Egyesült Államok bejelentette, hogy a nyár folyamán a csendes-óceáni térségbe irányítja egy hadihajóját, segítve az afganisztáni kivonulást. Azonban fontos megjegyezni, hogy a háborús gyakorlatokat leszámítva régóta nem volt amerikai hadihajó a Csendes-óceánon, mely elég egyértelmű szimbolikus jelentéssel bír.

A cikk szerzője Blősz Dalma
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha pár atombomba idejekorán ráesett volna Vuhanra, ma nem lenne 3.5 millió halott és nem várna még legalább ennyire kínokkal teli halál - gondolta Stirlitz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában