Tavalyhoz képest robbant, márciushoz képest megtorpant a magyar ipar

2021. június 08. 09:10

2021 áprilisában az ipari termelés volumene 58,8 százalékkal meghaladta az előző év áprilisának rendkívül alacsony bázisszintjét, amely a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedésekkel volt összefüggésben. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 59,2 százalékkal emelkedett. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2021. márciushoz képest 3,2 százalékkal csökkent. A termelés volumene kissé meghaladta a járvány előtti, 2019. áprilisi szintet.

2021. június 08. 09:10
null

A jelentős bővüléshez a feldolgozóipar szinte minden alága hozzájárult. A legnagyobb súlyú járműgyártás kiugróan nőtt, ami főleg az előző év áprilisi gyárleállások okozta alacsony bázisérték eredménye. A számítógép, elektronikai, optikai termék és az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása az ipari átlag alatti mértékben emelkedett.

A termelés az év első négy hónapjában 13,8 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában.

A szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás áprilisban az előző hónaphoz viszonyítva 3,2 százalékkal csökkent, írja a KSH.

A tavalyi azonos időszakhoz viszonyított óriási növekedés alapvetően annak köszönhető, hogy az első hullámban nagymértékben leállt az ipari termelés. Az idei márciusi szinthez képest pedig átmeneti megtorpanás látható.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2021. június 09. 18:39
Helyesen Pettingnek ejtik a nevét.
B_kanya
2021. június 08. 22:56
"A Belgrád-Budapest kínai csempészvasút" Nagyban rontja rotterdami és hamburgi drog- és gyerekkereskedők életét?
Volo
2021. június 08. 22:55
A nem létező vasút felszámolása.. Te három majom vagy egyszemélyben!
nick89
2021. június 08. 20:04
A Belgrád-Budapest kínai csempészvasút felszámolása sokat segít majd a magyar és európai gazdaságnak. http://www.harommajom.hu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik