Környezetbarát közlekedés: megérkezett Londonba az ötszázadik zéró-emissziós busz

2021. június 6. 20:55
A BYD és ADL vállalata kevesebb, mint öt évvel az első elektromos busz forgalomba hozatala után most leszállította az 500. BYD ADL Enviro400EV emeletes buszt az Egyesült Királyságba. Az új busz egyike azon 20 járműnek, mely csatlakozott a Go-Ahead London autóbusz-üzemeltetési vállalat flottájához, ezzel pedig a Go-Ahead lett az ország legnagyobb elektromos busz üzemeltetője.

A partnerség első járműveit 2016 nyarán szállította le, jelenleg pedig a majd Nagy Britanniában és Írországban közlekedő buszokat építik, melyből további 500 darabra adták le megrendelésüket a tömegközlekedési szolgáltatók.

London elkötelezett a szén-dioxid-kibocsátás semlegesítésében

Frank Thorpe, a BYD ügyvezető igazgatója elmondta:

„Örömmel töltött el minket, hogy 2015-ben a Go-Ahead London velünk kezdte meg útját az elektromosság felé és ma még nagyobb örömet okoz számunkra, hogy megünnepelhetjük az 500. BYD ADL elektromos busz átadását. Ez egyértelműen jelzi a főváros elköteleződését a karbon-semlegesítés iránt, az eMobilitás pedig alapvető szerepet játszik egy tisztább közlekedési rendszer létrehozásában.”

Megjegyezték azt is, hogy a Go-Ahead Londonnal kialakított partnersége révén lehetővé válik, hogy az alváz-összeszerelést áttelepítsék az Egyesült Királyságban lévő létesítményekbe, így továbbra is osztályvezető technológia és a legmagasabb szakértelem jellemzi majd a buszokat. 

John Trayner, a Go-Ahead London igazgatója így nyilatkozott: „Helyénvalónak tartjuk, hogy ennek a mérföldkőnek tiszteletére a Waterloo-i elektromos buszgarázsunkra esett a választás, hiszen 2013-ban úttörő szerepet játszott az elektromos busztechnológia telepítésében.”

A Mayor, a Transport for London és más jelentős infrastrukturális partnerekkel együtt terveik szerint zökkenőmentesen kivonják a forgalomból a város ikonikusnak számító piros buszait, hogy helyette nulla CO2-kibocsátású tömegközlekedést nyújthassanak a lakosoknak.

A cikk szerzője Pál Fanni.
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés