Egy hely, ahol vacsorázhat és mozizhat miközben feltölti az autóját

2021. június 6. 13:38
Az elektromos járművek elterjedésének egyik legnagyobb akadálya a nyilvános töltőállomások hiánya. Az állomások kiépítése lemaradt az elektromos autóvásárlás ütemétől. Ráadásul sok esetben hosszú és unalmas a várakozás várhat a vezetőre és utasaira, amíg az adott jármű töltődik. Erre talált egy kellemes megoldást a Woods Bagot építészstúdió. Még pedig egy drive-in mozi ötletével, ami egyben egy töltőállomás is.

A Re-Charge LA névre keresztelt projekt célja, hogy bemutassa, hogy az elektromos járművek töltőállomásainak lehet szórakoztató oldala is. A projektterv központi része egy vetítőfelület, amely napközben árnyékot biztosít, este viszont mozivászonként szolgál. A felhasználók tehát filmnézés közben tölthetik a járműveiket, ráadásul a helyszínre felállított food truck kisbuszból még ételt is vásárolhatnak.

A legújabb amerikai rendelet szerint 2035-re minden Kaliforniában értékesített új autónak nulla CO2-kibocsátással kell működnie, így létrehoztak egy Pump to Plug nevű kezdeményezést, mely során a tervezők kreatív ötleteket küldhettek be az elektromos járművek töltőállomásait illetően. 

Erre a felhívásra született meg a Woods Bagot terve is, mely koncepcióval nem csak beépíthetik a töltőállomásokat a városi életbe, hanem lehetőséget adnak az infrastruktúra felpezsdítésére és fejlődő, közösségorientált helyek létrehozására is.

A cikk szerzője Blősz Dalma.
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés