György László: A rendszerváltoztatás óta a legmagasabb gazdasági növekedés várható Magyarországon

2021. május 31. 17:52
A nemzetközi elemzőházak várakozásai alapján úgy tűnik, valóban a gazdaságban is a támadás volt a legjobb védekezés, mert így megőriztük a lendületünket, nyilatkozta György László államtitkár a Portfóliónak, részletesen beszámolva azokról a programokról, amelyekkel százmilliárdokat ad a kormány a technológiát váltó hazai cégek beruházásaira.
Százmilliárdos pályázati támogatási programok indulnak a következő hónapokban a továbbra is patrióta gazdaságpolitika jegyében,

amelyek egyúttal a digitalizációs, innovációs és versenyképesség erősítési céloknak is megfelelnek és amelyek forrásai még 2022 első negyedéve előtt a gazdaságba kerülhetnek – mondta a Portfolio-nak adott interjúban György László.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a lapnak rámutatott, hogy idén a rendszerváltás óta legmagasabb gazdasági növekedés várható, amelyben fontos szerepe van az elmúlt egy évben meghozott több mint ezermilliárd forintnyi beruházásösztönző támogatásnak.

Az államtitkár szerint a következő időszak beruházásaiban pedig fontos szerepe lesz annak a közel 600 milliárd forintnyi GINOP Plusz pályázati forrásnak is, amelyről számos részletet és fontos újítást is megosztott és amelyekben az eligazodást segíti a kormány megújult vállalkozási információs portálja, a Vali is.

Jó hír a cégeknek, hogy több ok miatt 45-60 napra rövidülhet a pályázatok elbírálási folyamata, ami után akár napokkal is hozzájuthat a cég az elnyert forrás akár 100 százalékához, és közben egy nagy felnőttképzési támogatási program is indul, amely a gazdaság igényeire rugalmasan reagáló képzési rendszerhez is hozzájárul, derül ki az interjúból.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdemes elolvasni a teljes riportot. Továbbá az OECD elemzését
https://www.portfolio.hu/gazda..

Amennyiben figyelembe vesszük az ellenzék ígérgetéseit, amire jelenleg és a jövőben sem lesz forrásfedezet- legfeljebb hitelből - a költségvetési hiányát közelíteni fogja a 10 %-ot és a ciklus végér az államadósság a GDP %-ban 100 % fölé kerül.
Ez egyben azt is jelenti, hogy lelassul a GDP növekedés, csökkennek a jövedelmek, a foglalkoztatás.
Ennek következményeképpen a ciklus végére Magyarország közelíteni fog a csődhöz.

Ezért nem szabad, hogy az ellenzék átvegye a kormányzást.

Szerinted mire lehet a GINOP Plusz keretében pályázni?
A GINOP Plusz keretében melyek azok a baromságok amire pályázni lehet?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés