Twerkelő lányok, szivárványos teadélután: elege lett az ausztrál hadügyminiszternek

2021. május 31. 15:16

Írta: Takács Zsolt
Megbukni látszanak az ausztrál hadseregben az érzékenyítő programok.

A múlt havi, Sydneyben tartott – rendkívül kínos és zavarba ejtő – táncos katonai esemény után az ausztrál hadsereg valószínűleg háttérbe szorítja az érzékenyítő és az idővel lépést tartani szándékozó programokat, ha azoknak semmi közük nincs a katonai kiképzéshez és a nemzetbiztonsághoz. Nagy felháborodást váltott ki ugyanis, hogy egy ausztrál hadihajót twerkelő tánccsapattal avattak fel áprilisban.

 

A média figyelmét felkeltő újabb kellemetlen és sokat vitatott esemény volt az a reggeli teázás, ahol a Védelmi Minisztérium kiemelt szereplői vettek részt a Homofóbia, Bifóbia, Interfóbia és Transzfóbia Nemzetközi Napján (IDAHOBIT).

A résztvevőket körlevélben is arra ösztönözték, hogy viseljenek szivárványszínű ruhákat az eseményen, hogy kimutassák támogatásukat a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális kollégák, barátok és családtagok felé.

Peter Dutton ausztrál védelmi miniszter megelégelhette mindezt és teljeskörű tiltást adott ki az ilyen jellegű események megtartására. A miniszter levele óriási vitákat váltott ki és egyesek a sokszínűség elleni célzott támadásnak vélik.

Dutton korábban megfogalmazta célját, miszerint újra az alapvető védelmi feladatokra akar koncentrálni és ennek fényében úgy döntött, hogy

a szivárványos teázgatásnak semmi köze a hadsereg alapvető értékeihez.

Dutton a közleményében leírta, hogy nem tolerálja a diszkriminációt, de az ilyen jellegű eseményeket be kell szüntetni. „A mi feladatunk az ausztrál védelmi erők moráljának felépítése, amit ezek a rendezvények nem segítenek” – olvasható Dutton írásában.

A támadásokra, miszerint a védelmi miniszter nem támogatja a sokszínűséget Dutton azzal reagált, hogy a hadsereg Ausztrália népét képviseli, ezért elsődleges küldetésükre kell koncentrálniuk, ami az, hogy megvédjék az ország nemzetbiztonsági érdekeit és nem szabad erőfeszítést tenni olyan kérdésekben, amelyek elvonják a figyelmet erről. Ezzel ultalt arra, hogy az lmbtq-teázások minden bizonnyal elvonják a figyelmet az alapvető küldetésről, a haza védelméről. 

Tegyük hozzá, a kínai média épp a minap fogalmazta meg, hogy egy esetleges nyugati háborúban részükről Ausztrália lesz az első, talán túlzottan is könnyű célpont.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ausztrálok nem bírják a "poofter"-eket. Ejtsd: púfta

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés