Betiltanák a migrációt? A franciák 71 százaléka szerint nem kell több migráns, az ország megtelt

2021. május 26. 14:17

Írta: Takács Zsolt
Egy friss kutatás szerint a franciák 71 százaléka úgy gondolja, hogy már túl sok migráns érkezett az országba, ami nem tud többet befogadni.

Az Ifop és a le Labo de la Fraternité kutatása szerint a válaszadók közel háromnegyede nem akar több migrációt látni, míg 64 százalékuk egyértelműsítette, hogy Franciaországnak nem szabadna több menekültet befogadni a terrorizmus veszélye miatt.

Franciaország számos terrortámadást szenvedett el dzsihadistáktól, akiket menekültként engedtek be az országba – írja a ZeroHedge.

Michel Barnier korábbi uniós Brexit-ügyi főtárgyaló is azt javasolta, hogy az unióba irányuló migrációt szüntessék meg 3-5 évre, ezzel az uniós politikus radikális megoldást javasolva gyakorlatilag bevándorlási tilalmat javasolt.

Az állampolgárokban kialakult egyfajta kettőség a migrációval kapcsolatban, mivel a kutatásban részt vevők 74 százaléka elismerte, hogy a sokféleség problémákat és konfliktust eredményez a társadalomban, de 85 százaléka mégis azt mondta a bevándorlásra, hogy az egy „jó dolog”.

A kutatás eredménye kecsegtető lehet Marine Le Pen számára, aki valószínűleg újra szembeszáll Emmanuel Macronnal a jövőre tartandó elnökválasztáson. Egy közelmúltban végzett kutatás szerint a katonák és rendőrök 60 százaléka Le Penre szavazna a választások második fordulójában.

Korábban az aktív és nyugdíjba vonult katonák nyílt levélben szólaltak fel és azt írták, hogy

az ország polgárháború felé tart,

hacsak Macron nem kezd el foglalkozni Franciaország szétesésével, amit az iszlamisták és az antirasszizmus mozgalmak okoznak.

Egy második levélben az állt, hogy a katonaság polgárháború esetén kész fenntartani a rendet. Egy harmadik nyílt levélben 93 volt rendőr hívta fel a figyelmet, hogy az ország széleskörű társadalmi zavarok előtt áll. 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ország nem telt meg, csak ez a legjobb érv arra, hogy a gyarmattartó fagyi visszanyalna. Meg más határainak húzogatása.

Jo dolognak tartjak a bevandorlast, de menjenek egy masik orszagba a migransok. Peldaul ide, Magyarorszagra.
Innen pedig a kepzettebb munkaero mehet hozzajuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés