Csaknem 18 százalékkal nőtt a félvezetők globális eladása az első negyedévben

2021. május 18. 10:11

Nőtt a félvezetők globális eladásából származó bevétel az első negyedévben negyedéves és éves összevetésben a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szövetség, a SIA adatai szerint.

2021. május 18. 10:11
null

A szervezet honlapjára felkerült adatok szerint az idén az első negyedévben 123,1 milliárd dollár értékben értékesítettek félvezetőket a világon, ami 17,8 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbit.

A tavalyi negyedik negyedévvel összevetve 3,6 százalékkal nőttek a bevételek.

Márciusban 41 milliárd dollárnyi chipet adtak el globálisan, 17,8 százalékkal nagyobb értékben tavaly márciushoz képest, az idén februárhoz viszonyítva pedig 3,7 százalék volt a növekmény.    

Februárhoz képest Észak- és Dél-Amerikában 0,6 százalékkal, Japánban 3,1 százalékkal, Európában 5,8 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kínát és Japánt leszámítva) 3,4 százalékkal, Kínában pedig 5,3 százalékkal nőtt az eladásból származó bevétel márciusban.

Tavaly márciushoz képest Észak- és Dél-Amerikában 9,2 százalékkal, Kínában 25,6 százalékkal, Európában 8,7 százalékkal, Japánban 13 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kínát és Japánt leszámítva) pedig 19,6 százalékkal nőtt a bevétel.

A SIA adatai szerint tavaly 439 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte, ami 6,5 százalékkal meghaladta az előző évit. A SIA a chipeladások további növekedésére számít az idén.

A SIA az amerikai félvezető-gyártó ágazat 98 százalékát, és a világ nem amerikai chipgyártóinak kétharmadát tömöríti.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik