Karbonsemlegesség: ötlépcsős tervet hozott létre a turisztikai vállalat

2021. május 08. 06:19

A The Travel Corporation (TTC) vállalat bejelentette, hogy elfogadták az új klímatervet, amelynek célja a karbonsemlegesség elérése 2030-ig.

2021. május 08. 06:19
null

A Travel Corporation 40 utazási márkát foglal magába: utazásszervezőket, szállodákat és közlekedési vállalatokat. Összesen 70 országban, 40 irodával vannak jelen szerte a világon és nagyjából 1,9 millió utazót szolgálnak ki évente.

A vállat egy ötlépcsős tervben szeretné megvalósítani a karbonsemlegességet és ezzel további erőfeszítéseket tesznek a fenntarthatósági céljaik elérése érdekében. A TTC a TreadeRight Alapítvánnyal közösen fektet be a Vesta és a GreenWave elnevezésű projektekbe. 

A Vesta projekt az óceánok természetes erejének kiaknázására épít, mellyel csökkenthető a légkör szén-dioxid tartalma. A GreenWave nonprofit szervezet célja a regeneratív gazdálkodási technikák fejlesztése, annak érdekében, hogy kék szenet hozzanak létre.

Az átláthatóság érdekében a TreadRight létrehozta az Impact Hubot, ahol az érdeklődők nyomon követhetik a társaság által kitűzött 11 fenntarthatósági cél előrehaladását. Emellett az Impact Hub tippekkel is szolgál az utazók számára, hogy hogyan tudnak ők is részt venni a célok elérésében.

A TTC már 2015-ben elindította a fenntarthatósági stratégiáját öt szempont szerint: az utazásokból és üzleti tevékenységekből származó kibocsátás mérése; csökkentési célok kitűzése 2022-ig, felesleges szén-dioxid eltávolítása a légkörből, a kibocsátások kiegyenlítése karbonkreditek vásárlásával, karbonsemlegességet elősegítő technológiák támogatása.

A vállalat azt tervezi, hogy a 2030-as karbonsemlegesség mellett 2025-ig a villamos energia 50 százalékát megújuló forrásokból szerzi be minden szervezetük számára.

A cikk szerzője Krakkai Alexandra.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik