Tovább növelte negyedéves eredményét a Siemens

2021. május 07. 22:59

Tovább növelte negyedéves eredményét és ennek tükrében megemelte éves eredményelőrejelzését is a német Siemens AG gépipari konszern a honlapján pénteken közzétett jelentése szerint.

2021. május 07. 22:59

A Siemens AG pénzügy éve január-márciusi második negyedévében az előző évi 13,784 milliárd eurónál 6 százalékkal magasabb, 14,665 milliárd euró értékesítési árbevétel mellett 2,390 milliárd euró nyereséget könyvelt el, a háromszorosát az egy évvel korábbi 697 millió eurónak.

A működési eredmény 31 százalékkal 2,088 milliárd euróra emelkedett 1,592 milliárd euróról, a bevételarányos jövedelmezőség pedig 15,1 százalékra 12,1 százalékról.

A negyedév folyamán egyszeri tételként 900 millió eurós, a nyereséget javító bevétel származott a Flender GmbH értékesítéséből.

A Siemens minden üzletága pozitív eredményt ért el a negyedév folyamán, de a legjobban az autóipari, a gépipari és a szoftverfejlesztő üzletág teljesített.    

A megrendelések értéke a második negyedévben 8 százalékkal 15,879 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 14,664 milliárd euróról.

Roland Busch, a Siemens vezérigazgatója a negyedéves eredményt értékelve elmondta, hogy egyértelműen érzékelhető az ipari teljesítmény fellendülése az autóipari, a gépgyártó, elektronikai, vegyipari és gyógyszeripari üzletágban a járványügyi válságból való kilábalás közepette. Kína ipari termelése már a válság előtti szint felett van – mutatott rá, hozzátéve, hogy egyre gyorsuló ütemben növekszik az ipari termelés Európában és az Egyesült Államokban is.

Elmondta, hogy a jó eredmény és a növekvő teljesítmény ellenére is a Siemens „feszültségeket” tapasztal beszállítói láncában. Az elektronikai cikkek iránti lakossági keresletnek a válságot követő felfutása valamint Kína készlethalmozásai hiányt teremtettek a félvezető alkatrészek globális ellátásában, ami esetenként a legegyszerűbb alkatrészek árát is megemelte.

A Siemens a második negyedévi eredménye alapján felfelé javította  éves eredmény előrejelzését az első negyedévi beszámoló alkalmából közölthöz képest. Eszerint éves forgalmának 9-11 százalékos növekedését várja az előző pénzügyi évhez képest, szemben az előző prognózisban jelzett „közepestől magas egyszámjegyű százalékos” növekedéssel. Éves nyeresége pedig az 5,7-6,2 milliárd eurós kategóriába eshet 5,0-5,5 milliárd euró helyett.

https://assets.new.siemens.com/siemens/assets/api/uuid:2b4bbbdc-9518-4ddb-b43f-d6093369875e/HQCOPR202105056200EN.pdf

(MTI)
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik