Márciusban magához tért a német ipari termelés

2021. május 07. 12:59

Márciusban a vártnál jobban nőtt az ipari termelés Németországban az előző hónaphoz mérve, miután az előző két hónapban csökkenést jegyeztek fel.

2021. május 07. 12:59
null

A német statisztikai hivatal (Destatis) pénteken azt közölte, hogy a szezonálisan és naptárhatással kiigazított ipari termelés márciusban 2,5 százalékkal nőtt a februárihoz képest, amikor 1,9 százalékkal csökkent a megelőző hónappal összevetve. Elemzők némileg kisebb, 2,3 százalékos növekedést vártak márciusra.

A pandémia miatt bevezetett korlátozásokat megelőző utolsó hónap, 2020 februárjához képest 4,3 százalékkal maradt el a kiigazított ipari termelés idén márciusban.

Németországban tavaly az ipari termelés 8,5 százalékkal csökkent.

Az energia- és az építőipart nem számítva márciusban 0,7 százalékkal nőtt az ipari termelés. A tőkejavak termelése 0,4 százalékkal csökkent, miközben a félkész termékek előállítása 1,2 százalékkal, a fogyasztási cikkek termelése 2,9 százalékkal, az energiatermelés 2,4 százalékkal, az építőipari termelés pedig 10,8 százalékkal nőtt.

Idén márciusban a német ipari termelés 5,1 százalékkal haladta meg a tavaly márciusit, miután februárban 6,8 százalékos éves csökkenést jegyeztek fel.

(MTI, fotó: Ujvári Sándor)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik