Jó napot kívánok, meghoztam a pizzát! – mondta az önműködő autó, a jattot nem elfogadva.

2021. május 07. 14:59

A Domino's pizzáit mostantól autonóm autók szállítják ki Houstonban. A Nuro-val kötött új partnerségnek köszönhetően az ügyfelek igényelhetik az új robocar-szállítást

2021. május 07. 14:59
null

Lehet, hogy más cégek jobban elnyelik a reflektorfényt, de a Nuro csendes, szorgalmas méh módjára szépen felépítette új szolgáltatási hálózatát. 

Valójában a Nuro R2 önvezető autója az egyetlen jármű, amely mentességet kapott az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériumától, hogy emberi irányítás nélkül működhessen.

A két vállalat bejelentette, hogy megkezdik az együttműködésüket az autonóm autók működtetésével. Jelenleg csak a Houston körzetében lévő pizzéria vonzáskörzetében élő ügyfelek számára érhető el és csak bizonyos napokon és blokkolt időszakokban, előre fizetett online megrendelés esetén. 

A Domino's véletlenszerűen választja ki az ügyfelet a szállítási megrendelés teljesítéséhez, mely során SMS-értesítéseket küldenek, hogy éppen merre jár a kis robocar. Az ügyfelek egy PIN-kód segítségével juthathatnak hozzá rendelésükhöz az autóból. 

Miután az R2 elérte a rendeltetési helyet, az ügyfél beírja a PIN-kódot az érintőképernyőn, és az ajtók behúzódnak, hogy felfedjék a benne lévő ételt.

A Nuro valójában 2019-ben jelentette be ezt a programot, és elmondta, hogy a Domino's pizzéria-lánccal kíván együttműködni legújabb R2 önjáró autójának használatával. Akkor még az R1 modellen dolgoztak. 

Mivel napjainkban az R2 az Egyesült Államokban közlekedőképes, a program készen áll a gördülékeny működésre. 

Korábban a Nuro a Krogerrel is együttműködött élelmiszerek szállításában, így már konkrét tapasztalattal rendelkeztek az új feladat ellátásához.

A cikk szerzője Szalga Bogi.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik