3D fegyvergyáron ütött rajta a spanyol rendőrség

2021. május 07. 17:19

Úgy tűnik a technikai fejlődéssel a bűnüldöző szerveknek is új típusú kihívásokkal kell szembenéznie.

2021. május 07. 17:19
null

A spanyol rendőrség rajtaütést hajtott végre 3D technikával nyomtató illegális fegyvergyáron. Egy roham puska, kézifegyverek, több fegyvercső, két taser és egy machete volt az arzenál között, amelyet egy spanyol gyárból foglaltak le.

A tisztek razziát hajtottak végre az illegális fegyverműhelyben Santa Cruz de Tenerifén, a spanyol Kanári-szigeteken. A gyár tulajdonosát letartóztatták, a vád pedig fegyverek és robbanóanyagok illegális birtoklása.

Spanyolországban első alkalommal volt a rendőrségnek dolga 3D illegális gyárral.

A helyszínen olyan 3D-nyomtató berendezéseket foglaltak le, amelyek csupán két perc alatt képesek fegyvercsöveket gyártani. A rendőrség több lőszertárat, hangtompítót, puskacsövet és irányzékot talált.

Emellett lefoglaltak még kézikönyveket a terrorizmusról, a városi gerillaháborúról és arról, hogyan készítsenek otthon robbanóanyagot 3D nyomtató segítségével. Továbbá fehér szupremácista irodalmat és egy pisztolytáskát a német hadsereg szimbólumával a második világháború idejéből. A rendőrség TEDAX bombacsapatának speciális egysége kereső kutyákkal vegyi anyagokat kutatott fel, amelyek felhasználhatók robbanóanyagok előállítására. 

Az akcióra tavaly szeptember 14-én került sor, de bírói utasítására titokban maradt, mint ahogy ez Spanyolországban gyakran előforduló bevett szokás, amíg a rendőrség nem kap engedélyt a részletek nyilvánosságra hozatalára.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2021. május 10. 19:50
Kell a fegyver a"menekülteknek"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik