Terjeszkedik a Google: új felhővidéket telepítettek Lengyelországba

2021. május 06. 20:46

A Google Cloud 2019-ben jelentette be új, lengyelországi felhővidékének beindítását európai terjeszkedése részeként, mostanra az ügyfelek számára is megnyitották a kapukat. Ezzel a lépésével a Google egy átfogó befektetés részeként szeretné bővíteni az adatközpontok fizikai lábnyomát, ezért körülbelül 3,3 milliárd dollárt költenek az adatközpontok európai jelenlétére.

2021. május 06. 20:46
null

A leendő ügyfelek többek között olyan kulcsfontosságú termékekhez férnek hozzá, mint a Compute Engine, az App Engine, a Google Kubernetes Engine, a Cloud Bigtable, a Cloud Spanner és a BigQuery.

„A Google Cloud azért van itt, hogy támogassa a lengyel vállalkozásokat, segítve őket az adat-intelligenssé válásban, gyorsabb telepítésben és az ügyfelekkel való könnyebb kapcsolattartásban, megvédve mindazt, ami vállalkozásuk számára fontos” – írta Magdalena Dziewguć, a Google Cloud Poland üzletvezetője blogbejegyzésében. 

Azt is megemlítette: „A varsói felhővidék új technológiát és eszközöket kínál, amelyek katalizátorként szolgálhatnak az újításoknak.”

A napokban tartott sajtótájékoztatón két érdekes partner neve is felmerült. Elsőként a PKO Bank Polski, mely Lengyelország legnagyobb kereskedelmi bankja, és egy ruházati vállalat, az LPP. Emellett viszonteladóként a lengyel Domestic Cloud Provider.

„Stratégiai partnerségünk részeként a DCP (Domestic Cloud Provider) a Google Cloud szolgáltatások lengyelországi viszonteladójává válik és megfelelő képességeket épít köré a szolgáltatás érdekében” – írta Thomas Kurian, a Google Cloud vezérigazgatója egy blogbejegyzésben. 

„Ezzel a partnerséggel fokozni tudjuk támogatásunkat a lengyel vállalkozások körében, fejlett infrastruktúrát és szoftvereket biztosítva az igényeiknek megfelelően” – olvasható a vezérigazgató blogbejegyzésében.

„Közös célunk, hogy felgyorsítsuk a felhőalapú szolgáltatások alkalmazását a kis- és nagyvállalkozások körében, minden iparágban” – tette hozzá Kurian. 

A képzési rendszert is megemlítette a vezérigazgató: „Az elkövetkező öt évben szakembereket képzünk ki, hogy segítsük a lengyel vállalkozások „felhőbe jutását”, valamint stratégia tanácsokat adunk arra, hogyan maximalizálhatják a felhőalapú szolgáltatások előnyeit.”

A varsói adatközpont az első a Google által tervezett lengyelországi telepítések közül. Európában jelenleg csak itt rendelkeznek adatközponttal, de terjeszkedésük a tervek szerint magába foglalja majd Madridot, Milánót és Párizst is. Eközben a Microsoft és az Amazon Web Services is terjeszkedik, míg utóbbinak Olaszország lesz a következő állomás, addig a Microsoft Norvégiát célozza meg, mint európai célpontot.

A cikk szerzője Pál Fanni.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik