Csehország készen áll az önvezető vonatok bevezetésére

2021. május 6. 19:34
Csehország aktív lépéseket tett az irányában, hogy előkészítsék az önvezető vonatok pályáját az országban. Az önvezető vonatokat már régóta be akarják vezetni a forgalomba, azonban előtte meg kell tenni bizonyos szükséges védelmi lépéseket.

Az egyik ilyen lépés az a kereszteződés védelmi rendszer, melyet már sikeresen be is fejeztek az önvezető vonatok kijelölt pályáján. A berendezéseket kifejezetten azokra a szakaszokra telepítették, ahol csupán sorompókkal, vagy pálya melletti kerítéssel volt védve a vasútvonal, és egyébként is szükséges volt a korszerűsítés. 

Emellett bevezettek egy újítást is, mégpedig több helyen is felszereltek LED-es figyelmeztető táblákat és LED-es lámpákkal ellátott alumínium korlátokat, amely még jobban felhívja a járókelők és autósok figyelmét a vasúti kereszteződésre.

A fizikai védelem mellett pedig egy távvezérelhető technológiát is terveznek bevezetni, amely egy telekommunikációs hálózaton keresztül továbbítana valós idejű adatokat és fontos információkat a központokba. Ez pedig gyorsabb és hatékonyabb munkát biztosítana a diszpécsereknek a vasútvonalak kezelésével kapcsolatban.

A cikk szerzője Blősz Dalma.
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés