Hadiipar: big data megoldásokkal kovácsolna előnyt az amerikai hadsereg

2021. május 1. 18:34
Az amerikai General Atomics (GA) védelmi vállalat bejelentette, hogy felvásárolja a Commonwealth Computer Research (CCRi) szoftvertervező és adatelemző céget.

A CCRi kormányzati és magánszektorbeli ügyfelek számára nyújt egyedi szoftverfejlesztési és információmérnöki megoldásokat, valamint valós idejű, adatokkal alátámasztott globális helyzetfelmérést végez. Olyan big data megoldásokat kínál, amelyek célja a tevékenységalapú intelligencia és információs dominancia gyors létrehozása több tartományból álló műveletekhez.

A GA-hoz tartozó General Atomics Aeronautical System, Inc. robotrepülőgépeket, valamint automatizált légi megfigyelő rendszereket gyárt. Januárban a csoportot leszerződtette az Egyesült Államok hadseregének harci képességeinek fejlesztési parancsnoksága (DEVCOM AC) hiperszonikus lövedékek fejlesztése céljából.

A CCRi a GA-n belül folytatja eredeti tevékenységét, védelmi és hírszerző feladatokat lát el, továbbá hozzájárul a GA rendszerek fejlesztéséhez és a vállalat által meghatározott stratégiai célok megvalósításához.

A cikket fordította Krakkai Alexandra.
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés