Zöld energia: Írország újabb lépést tett a fenntarthatóság felé

2021. április 30. 09:36

Az ír villamosenergia-ellátó testület (ESB) bemutatta a terveit, miszerint a Moneypoint széntüzelésű állomását átalakítja egy új zöldenergia-csomóponttá.

2021. április 30. 09:36
null

Az új fejlesztés magában foglal egy 1,4 gigawattos tengeren úszó szélerőműparkot, egy szélturbina építési központot és egy zöld hidrogén ellőállító és tároló üzemet is.

A számítások szerint a szélerőműpark több mint 1,6 millió otthonnak biztosít majd villamos energiát Írországban. A Moneypoint volt már korábban is Írország elsődleges villamosenergia-termelő állomása, csúcsidőben a teljes szükséglet 25 százalékát itt állították elő.

Pat O’Doherty, az ESB vezérigazgatója elmondta, hogy már régóta be akarták szüntetni a szénégetést a Moneypoint állomásnál.

„Ma az újragondolt terveket tárjuk a nyilvánosság elé, amely nem csak munkahelyek százait teremti majd meg, hanem Írországot is segíti az éghajlati célkitűzések teljesítésében, és a biztonságos áramellátás fenntartásában” – mondta a vezérigazgató.

A cikk szerzője Blősz Dalma.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik