Rasszista szappanadagolótól rettegnek a UCLA diákjai: nem látja a sötét bőrt?

2021. április 30. 12:02

Írta: Takács Zsolt
A kaliforniai UCLA egyetem hallgató azt állítják, hogy az automatikus szappanadagolók rasszisták. Az ideológiailag túlfejlett egyetemisták ezek szerint azt feltételezik, hogy a szappanadagolókba gyárilag kódolják a faji megkülönböztetést.

Sullivan Israel a College Fix oldalán osztotta meg, hogy az UCLA egyetem néhány hallgatója azt állítja, hogy a mellékhelyiségekben található automatikus szappanadagolók rasszisták. A felháborodás alapja az, hogy

egy diák azt állította, hogy az adagoló nem érzékeli a kezét a bőrének a színe miatt

– írja a Blaze. Egy másik hallgató azt mondta, hogy az adagolók arra kényszerítik a fekete és barna bőrűeket, hogy a tenyerüket mutassák az érzékelők felé, amely persze sokkal világosabb – olvasható a Zero Hedge cikkében. 

A Sullivan Israel szerint összeesküvés elmélet, hogy a szisztematikus rasszizmus és a fehér felsőbbrendűség egyfajta rejtett erőként vesz körül bennünket, átjárja az emberiséget és hatalmat gyakorol a társadalom felett. 

Israel a tudomány segítségével cáfolja a hallgatók feltevését: mint írja, az érzékelők nem látnak emberi kezeket és nincsenek szemeik. Ezek az eszközök egy egyszerű PIR-szenzorral 

az emberek által kibocsátott infravörös fényt érzékelik, bőrszíntől függetlenül.

Israel véleménycikkében elismerte, vele is többször előfordult, hogy nem működött a szappanadagoló, de sosem gondolt emiatt egyből antiszemitizmusra.

Israel aggodalmát fejtette ki azzal kapcsolatban, hogy az UCLA hallgatói valóban azt gondolták, hogy a fehér felsőbbrendűség nevében készítették el ezeket az egyszerű eszközöket, ráadásul Ez nem egy diák által felvázolt elmélet, hanem egy világnézet, amit több mint 80 hallgató támogatott – fejezi be gondolatait Israel.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És ezek értelmiségiek a felsőoktatásban. Sötét hely lett ez az Usa.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés