Súlyos pénzeket költöttek a magyarok a súlyfelesleg leküzdésére

2021. április 29. 13:58

Írta: Rádi Balázs
Magyarországon a kiskereskedelemben a fogyókúrás készítmények forgalma 2020 áprilisa és 2021 márciusa között az előző év azonos időszakához képest 22 százalékkal, 2,4 milliárd forintra nőtt, ami mintegy 600 000 csomag készítményt takar – közölte a NielsenIQ csütörtökön az MTI-vel.

A hagyományos, januári év eleji fogyókúrás dömpinget csak a májusi súlyvesztési vágy múlja felül, ez a trend évek óta töretlen – írták. Az adatok pedig azt mutatják, hogy a tavalyi rendkívüli év sem tépázta meg a kategória forgalmát.    

A közelgő nyár kedvez a súlykontrollt célzó termékeknek, minden 100, a kategóriára fordított forintból 60 kapszulára megy. A shake-ek (poralapú készítmények) képviselik az értékbeli forgalom egyharmadát. A tabletták, folyadékok, pezsgő- és rágótabletták összteljesítménye pedig hatról 8 százalékra nőtt.    

A drogériák tartják vezető pozíciójukat mint az értékesítés centruma: az értékbeli és mennyiségi forgalom 90 százaléka itt realizálódik.    

A NielsenIQ adatszolgáltató cég az Advent International portfóliójába tartozik, és csaknem száz országban végzett üzleti tevékenységével lefedi a világ népességének több mint 90 százalékát.

(MTI, fotó: pixabay)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés