Csúcstechnológiás műholdakat fejlesztett ki az amerikai űrkutatási vállalat

2021. április 29. 23:39
A Lockheed Martin egy globális biztonsági és űrkutatási vállalat, amely világszerte 110 000 embert foglalkoztat. Fő profiljuk elsősorban a fejlett technológiai rendszerek, termékek és szolgáltatások kutatása, tervezése, gyártása és azok integrálása.

Nemrég bemutatták a gyors és megfizethető hírszerzési, megfigyelési és felderítő (ISR) műholdak új vonalát, mely kielégíti az űr által támogatott katonai képességek iránti növekvő igényt. Az új műholdak, melyhez az LM 400 középméretű műholdas buszát vették alapul, lehetővé teszik az amerikai csapatok számára, hogy a nagy távolságban lévő mozgó célpontokat is észleljék, emellett ellenséges környezetben is képesek legyenek a feladatok gyors ellátásra. Teljes mértékben integrálódik más területek harci platformjaival is, amelyek növelik a csapatok harctéri képességeit.

A műholdak támogatják az új generációs, valamennyi fegyvernem kommunikációját egy platformon összekapcsoló egységes rendszert, a JADC2-t is (Joint All-Domain Command and Control), lehetővé téve a katonák számára, hogy hatékonyabban alkalmazzák az űralapú képességeket.

A vállalat tíz űrjárművet is fejleszt a következő két évben az Űrfejlesztési Ügynökség (SDA) Transport Layer 0 részéhez. Az SDA Transport Layer 0 részét a JADC2 gerinceként emlegetik, mely több kapcsolatot biztosít az ISR és a csapatok között.

A Lockeed Martin Space ügyvezető alelnöke, Rick Ambrose elmondta, hogy a digitális tervezésnek és gyártásnak köszönhetően képesek a jövőre összpontosító, biztonságos és csúcstechnológiával ellátott termékek előállítására.

A csúcstechnológia alkalmazása mellett nagy hangsúlyt helyeznek a fenntartható fejlődésre is, hiszen innovatív és újrahasznosítható termékek piacra dobása mellett fontosnak tartják az emberi egészséget védő, megbízható és biztonságos energetikai, kommunikációs és logisztikai rendszerek biztosítását is.

A cikk szerzője Pál Fanni.
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés