Begyújtotta a növekedési rakétákat áprilisban az amerikai gazdaság

2021. április 23. 18:00
Áprilisban rekordmértékű lendületet vett az amerikai gazdaság teljesítményének növekedési üteme a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet előzetes adatokon alapuló felméréséről pénteken tett beszámolója alapján.

Áprilisban a felmérések 2009 októberi kezdete óta a legmagasabbra, 62,2 pontra emelkedett a feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatok összesítésével képzett kompozit beszerzésimenedzser-index (BMI) értéke az Egyesült Államokban a márciusi 59,7 pontról.    

A feldolgozóipari BMI 60,6 pontra emelkedett a várt 60,5 helyett a márciusi 59,1 pontról, a szolgáltatóipari BMI pedig áprilisban 63,1 pontot ért el a várt 61,9 pont helyett a márciusi 60,4 pont után. A feldolgozóipari és a szolgáltatóipari mutatók egyaránt rekordot értek el áprilisban.    

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a csökkenését jelzi.    

„Az Egyesült Államok gazdasága kiemelkedően nagy lendülettel indul neki a második negyedévnek minden ágazatra kiterjedő módon, köszönhetően a korlátozások enyhítésének és az átoltottság terén elért látványos eredményeknek, valamint az ösztönzőcsomagok támogatásának” – kommentálta a felmérés megállapításait Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza.

https://www.markiteconomics.com/Public/Home/PressRelease/22fc73216cf444c9b5443bb2a535091e

(MTI)

| USA | BMI | Markit

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés