Hat Békés megyei településen félmilliárdból fejlesztették a szolgáltatásokat

2021. április 22. 10:49

Írta: Rádi Balázs
Csaknem félmilliárd forint európai uniós támogatás segítségével fejlesztettek szolgáltatásokat hat Békés megyei településen – tájékoztatta a projektgazda az MTI-t.

Az elnyert 486,5 millió forintból hátrányos helyzetű csoportoknak, családoknak nyújtottak egészségügyi, kulturális, szociális szolgáltatásokat; életmódváltó programokat és a szakembereknek továbbképzéseket szerveztek.

A projektben részt vevő településeknek voltak egyedi vállalásaik is – közölték.

Mezőberényben munkahelyi szűrővizsgálatokat és munkaerőpiaci képzéseket szerveztek, kialakítottak egy új játszóteret, és megalakult a településen a gyermek- és ifjúsági önkormányzat.

Kamuton családsegítőket, gyógypedagógusokat és védőnők továbbképzését finanszírozták, felújították a szülőklubot és multimédiás eszközöket vásároltak.

Muronyban rendezvénytechnikai eszközöket szereztek be, időseknek és fiataloknak egészségfejlesztő programsorozatot, hátrányos helyzetű gyerekeknek pedig táborokat szerveztek – még a koronavírus-járvány előtt.

Köröstarcsán harminc kerékpárt, egészségfejlesztési berendezéseket (EKG-berendezést, szaturációmérőt, testösszetétel-mérőt) vásároltak és szűrővizsgálatokat biztosítottak.

Kondoroson ügyvédi és szociális asszisztensi tanácsadás indult és ifjúsági referens kezdett dolgozni. Szülőknek és kismamáknak szerveztek klubot, települési ösztöndíjprogramot indítottak középiskolásoknak.

Békésen elindították a Krízisraktár elnevezésű szolgáltatást: élelmiszereket és gyógyszereket vásároltak a városban élő hátrányos helyzetű embereknek. A kezdeményezéshez több civil szervezet is csatlakozott.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!



Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés