Kitiltották a Teslákat a kínai katonai létesítményekből

2021. április 18. 21:22
Kína megtiltotta, hogy Tesla autók lépjenek be a katonai létesítményeinek területére, a járművekre telepített kamerák biztonsági aggályaira hivatkozva. Azonban sokak szerint ez inkább válasz lehet a Huawei kitiltására, mellyel tovább fokozták az amerikai-kínai feszültséget.

Az autógyártók az utóbbi években több járművet is felszereltek kamerákkal és érzékelőkkel, melyek az autó környezetének képeit rögzítik. A Tesla autók is számos külső kamerával rendelkeznek, hogy segítsék a sofőröket a parkolásban, a sávváltásban és egyéb más esetekben. Elon Musk vezérigazgató is gyakran beszélt a Tesla járművek által rögzített adatok értékéről, amelyek felhasználhatóak az önvezető autók fejlesztésére.

A történet érdekessége, hogy 2019-ben a Tesla Sanghajban építette meg az első tengerentúli gyárát, és az elegáns Model 3 szedánjai voltak a legkeresettebb elektromos járművek Kínában egy ideig. Tavaly összesen mintegy 150.000 Teslát adtak el Kínában, ami a teljes eladások 30 százalékát teszi ki, bár azóta kissé háttérbe szorult olyan hazai riválisok mellett, mint a Nio Inc. és a Geely.

Mindezen impozáns számok ellenére úgy látszik, hogy Kína mégiscsak ehhez az eszközhöz folyamodott, hogy revansot adjon az Egyesült Államoknak. Ezen kívül pedig számos eszköze van, amit bármikor, bármilyen okból bevethet, ha akar. 

A cikk szerzője Blősz Dalma.
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés